Zprávy RSHb

Slovo předsedy regionálního svazu k pozastavení soutěží

Všechna dosud nesehraná utkání v soutěžích řízených ČMSHb i RSHb Čechy Střed byla od čtvrtka 12.3.2020 do odvolání odložena. K této nepříjemné sportovní i celospolečenské situaci se vyjádřil předseda regionálního svazu Vít Řezáč.

"Vážení hokejbalisté,
chtěl bych Vás požádat o porozumění ke krokům, které udělalo vedení Českomoravského svazu hokejbalu ve chvíli, kdy začala platit omezení ze strany vlády ČR. Vývoj posledních dní byl překotný, názorů na to, jak mohl sport nebo hokejbal postupovat, může být samozřejmě více. Vždy nejdeme plno argumentů pro a proti. Na dlouhou diskuzi ovšem v těchto chvílích není čas.

Na regionální úrovni jsme byli v kontaktu s představiteli svazu od prvních opatření vyhlášených tento týden a dohodli se, že regionální svaz nebude postupovat v rozporu s tím, co bude činit svaz. Věřte mi, že rozhodování v této neobvyklé situaci není záviděníhodné. Ale na druhou stranu není možné se rozhodnutí vyhýbat. Proto se domnívám, že je potřeba, aby v této chvíli mezi hokejbalisty nevznikaly zbytečné neshody, aby mezi námi převážilo to, co nás spojuje a to je hokejbal. Ale i když máme hokejbal všichni rádi, není středem světa. Jsou i důležitější věci. Tím myslím například i vztahy mezi námi hokejbalisty a vzájemný respekt.

Respektujte tedy prosím současný stav. Děkuji Vám za pochopení a přeji Vám především pevné zdraví."

Jménem výkonného výboru
Vít Řezáč, předseda