Český pohár

Rafani si senzačně vyšlápli na ústeckou Elbu! Jak si zápas užil Michal Vosmik?

Pražští Rafani si ve 3. kole Českého poháru museli poradit s extraligovým Ústí nad Labem. Rozjetému středočeskému týmu, který působí ve 2. Lize, se to však povedlo! Pražané proti Elbě vyhráli 3:2, a to dokonce s 9 hráči a jedním brankářem! Jak duel hodnotí Michal Vosmik, jenž vstřelil vítězný gól?

Každý chce udělat skalp týmu z Extraligy

Michale, ve 3. kole jste narazili na extraligovou Elbu. Co jste si před zápasem říkali? Chtěli jste Ústí nad Labem porazit?

V kabině před každým zápasem řešíme, jak budeme hrát a sestavu, ale tady to bohužel nějak nevyšlo jelikož příchody byly jako na mariáš. (smích) Tak určitě by každý chtěl udělat skalp týmu z extraligy, a hlavně do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát.

Do samotného zápasu jste vstupovali pouze s 9 hráči do pole, ale i tak jste proti soupeřovi obstáli a zápas vyhráli. Jak jste to dokázali?

Abych pravdu řekl, tak 5 minut do zápasu nás bylo jen 7+1 a pevně se doufalo, že to alespoň jeden stihne do začátku zápasu, aby zápas mohl vůbec začít. Už máme pár zápasů v 8 - 9 lidech, tak to nebyla žádná novinka. (smích) Určitě máme kvalitní hráče, kteří mají zkušenosti s extraligou více než dost. Hlavně musím zmínit výkon Lukáše Dvořáka, který nás v ten zápas velmi podržel, občas ty zákroky byly famózní.

I když Vás soupeř přestřílel, tak jste byli produktivnějšími Vy! Jaká byla Vaše taktika. Co Vám tato výhra proti extraligovému týmu řekla? Nechcete zkusit soutěž výše?

Taktika hlavně se nikam nehnat a využívat protiútoky, ale hned ze začátku bylo vše jinak. Hrálo se nahoru dolu a v držení míčku to bylo půl na půl, i když Elba měla více střel. Udržet nervy na uzdě a nenechat se zbytečně vylučovat, protože to by nás v 9 uvařilo. Řeklo nám to, že se dá hrát úplně proti každému, když si každý plní své povinnosti. Soutěž výše by byla zajímavá, ale díky dojíždění se to v tolika lidech nedá. Víme, že s tímto týmem by se určitě nehrálo o spodní příčky tabulky.


Foto: Kateřina Hrubá. Michal Vosmik (vlevo na střídačce) patří k tahounům druholigových tahounů. Dosáhne tento favorit soutěže na další prvenství?

Rozhodující gól je třešnička na dortu!

Vy jste navíc vstřelil vítěznou branku. Jak jste se cítil, když jste svůj tým poslal do těsného vedení?

Branku jsem vstřelil cca 7 minut před koncem, takže ještě zbývalo hodně času na vyrovnání nebo obrat Elby. Zvyšoval se tlak zápasu, ale dokázali jsme často udržet déle míček v útočném pásmu. Musím ocenit výkon všech hráčů, jelikož do toho dal každý maximum a bojoval každý o centimetr plastu. Gól si pamatuji velmi dobře, Tomáš Ruda mi tam suprově odstavil hráče a já jsem si vykroužil na vrchol kruhu a trefil růžek a to že to byl rozhodující gól je třešnička na dortu, která samozřejmě vždy potěší. Elba bojovala do poslední vteřiny v našem obraném pásmu, kde byla i poslední bule.

Jaké jsou hlavní cíle jara? Vyhrát 2. Ligu? A co v Českém poháru? Chcete se podívat i do 5. kola?

Cíl jara máme jasný, a to vyhrát 2. Ligu. Máme co vracet z letního poháru. Tak jako vždy a všude se chceme dostat co nejdál a také na ten největší možný cíl, takže určitě se budeme snažit zabojovat a nezklamat.

Jak u Vás probíhá zimní příprava? Scházíte se na pravidelné tréninky, nebo má každý individuální plán?

Zimní příprava probíhá tak, že se párkrát sejdeme na „báčko“ a zahrajeme si v pásmu na jednu někdy dvě branky. Jinak každý sám na sobě cítí, jak se cítí a tím si udělá individuální plán. Ještě je pár turnajů a pár hráčů jede za různé týmy na turnaje.