2. Liga

Když se podívám na svá čísla, tak spokojený vůbec nejsem, hlásí Martin Šach z KOVA

TJ KOVO B ve 2. Lize překvapilo. Před koncem podzimní části se Pražané vyšvihli na celkové 4. místo, když předskočili berounské Kelty. Hlavní oporou v brankovišti je pro Vosy Martin Šach, kteří si drží úspěšnost zákroků na 89 %. Jaké jsou cíle tohoto brankáře, jenž si zachytal i na hlavní tým KOVA?

Nabídku vyzkoušet si Extraligu jsem nechtěl odmítnout

Martine, Vy jste celou svou kariéru strávil na pražském Kert Parku, ale teď jste se dostal na KOVO. Jak?

Po minulé poslední sezóně v juniorce Kert Parku jsem se rozhodoval co s mojí kariérou dál a najednou přišla nabídka z pražského KOVA. Tak jsem si řekl, že tohle je možná ta změna a ten impuls, který potřebuji a hlavně nabídku vyzkoušet si extraligu jsem nechtěl odmítnout. Navíc velkým plusem byla možnost dál trénovat pod trenérem Manhartem, který mě vedl i v juniorce, takže jsem věděl, do čeho jdu. A popravdě musím říct, že jsem udělal opravdu dobré rozhodnutí, protože tady na KOVU je výborný tým, a hlavně skvělá parta. Věřím, že na jaře ukážeme, že rozhodně nepatříme na poslední místo.

Nyní nastupujete hlavně ve 2. Lize za rezervu pražského KOVA. Jak hodnotíte uplynulou podzimní část?

Myslím, že nám možná chvilku trvalo, než jsme se rozehráli, ale nakonec jsme podzimní část podle mě zvládli slušně, vyhráli jsme několik důležitých zápasů a myslím, že čtvrté místo je uspokojivé.

V brance si nevedete vůbec špatně s úspěšností 89 % zákroků. Je to podle Vás dobré? Jak se připravujete na jaro?

No popravdě, když se podívám na svá čísla, tak spokojený nejsem, protože by rozhodně měla být vyšší. Co je ale podle mě mnohem důležitější je to, že se nám podařilo vyhrát několik těžkých zápasů a získat velmi důležité body a s tím jsem naopak velmi spokojený. Co se týče mojí přípravy tak já si na žádnou speciální přípravu nepotrpím. Dal jsem si volno a teď jsem se začal normálně připravovat s celým týmem.

Foto: TJ KOVO Praha. Martin Šach v extraligovém zápase proti HBC Pardubice.

Člověk musí mnohem více předvídat

Navíc jste párkrát naskočil i do zápasu Extraligy za hlavní tým KOVA. Je to velký rozdíl oproti 2. Lize?

Je to určitě všechno mnohem rychlejší a přesnější. Člověk musí mnohem více předvídat a snažit se být všude o chlup dříve.

Jaké jsou Vaše cíle ve 2. Lize? Dostat se do play-off a vytěžit z toho, co nejlepší umístění?

Rozhodně se chceme dostat do play-off z co nejlepšího místa a myslím, že budu mluvit za celý tým když řeknu, že určitě budeme pomýšlet na ty nejvyšší cíle.

A jaké jsou Vaše osobní cíle? Nechtěl byste chytat o ligu výše či v Extralize?

Tak samozřejmě, že bych byl rád kdybych toho v extralize odchytal více, ale situace je teď taková, jaká je a já se budu snažit klukům maximálně pomoct z jakékoliv pozice, kterou pro mě trenéři připraví.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0