Vyšší ligy

Jak těžké bylo pro Jana Prokopa se zabydlet v kladenské kabině? Nepomýšlí někdy na to, že znovu naskočí na Rakovník?

Juniorský mistr světa Jan Prokop se jako jeden z mála juniorů dokázal prosadit a udržet se do extraligového kladenského týmu. Jak to pro něj bylo těžké? Kladno je v této sezóně zatím na 4. místě, ale stále se s ním musí počítat. Jan Prokop také nastupoval dříve za Rakovník, nepřemýšlí na návrat?

V Kladně jsem od svých jedenácti let a prošel jsem tam všemi kategoriemi

Honzo, Vy jste od malička hrával za Kladno. A také jako jeden z mála hráčů jste se vypracoval a udržel v silném „A“ týmu. Jak těžké to pro Vás bylo?

V Kladně jsem od svých jedenácti let a prošel jsem tam všemi kategoriemi. Bylo hrozně těžké se probojovat mezi tak silnou konkurenci hráčů, která v „A“ týmu vždy byla a je, ale já jsem pro to dělal maximum a obětoval tomu veškerý volný čas a nakonec se to vyplatilo.

V posledních letech se přetahuje s Kert Parkem o prvenství, ale vždy Vám chyběl malý krůček k úspěchu. Nemrzí Vás to?

Samozřejmě, že mrzí. Vždy nám schází ten poslední krok k vytouženému úspěchu a to čekání už je dlouhé, ale věřím, že v téhle sezoně jsme maximálně připraveni a že to letos zlomíme.

Letos jste zatím na 4. pozici. Jak to vnímáte? Panuje v kabině spokojenost ? Přeci jenom jste prohráli například s Dobřany a Letohradem.

Letos je extraliga velice vyrovnaná a každý může porazit každého, měli jsme menší výpadek, kdy jsme pár zápasů prohráli, ale nebyla to žádná krize, oklepali jsme se z toho a jsme zpátky v dobré formě.


Foto: HBC Kladno. Jan Prokop patří již mezi stálice kladenského týmu!

Kluci mají letos opravdu náročnou přípravu

Jak probíhá „profesionální“ příprava v kladenské kabině? Určitě do toho musíte šlapat.

Já bohužel řeším zdravotní potíže, ale kluci mají letos opravdu náročnou přípravu, kdy chodí na čtyři tréninky týdně a absolvovali soustředění. Doufám, že se brzy vrátím a budu opět moct hrát a pomoci týmu.

Dříve jste také hrával za Rakovník. Nepřemýšlel jste někdy na návrat, nebo že byste si šel zahrát například 1. Ligu či 2. Ligu?

Za Rakovník jsem odehrál několik sezon a vždy se tam rád vracím, ale poslední sezony jsem stabilně hrál za kladenský „A“ tým extraligu a na nižší soutěže nebyl čas, samozřejmě kdyby byla nějaká možnost si ještě někdy za Rakovník zahrát, budu jedině rád.

Také patříte do zlaté juniorské party ze St. Johns. Jak na tuhle událost a titul mistra světa vzpomínáte?

Vyhrát mistrovství světa juniorů byl zatím největší úspěch, kterého jsem v hokejbale dosáhl. Měli jsme silný tým a povedlo se nám dojít až na vrchol. Vždy na tenhle šampionát budu rád vzpomínat, protože to byl největší zážitek a skvělý pocit mít na krku zlatou medaili z mistrovství světa.

Foto: Hokejbal.cz. Jan Prokop (druhý zprava) na oslavné fotce po vítězném finále na MS 2017 v St. Johns.