Regionální ligy

Pražská liga je velmi vyrovnaná! Avir Praha A má nejlepšího nahrávače ligy, Karla Linharta!

Regionální pražská liga je po podzimu více než vyrovnaná. Na prvním místě se pohybuje Avir Praha A, za který nastupuje jeden z nejproduktivnějších hráčů soutěže Karel Linhart! Tento borec nasbíral za podzim celkem 21 bodů a je nejlepším nahrávačem soutěže společně s týmovým kolegou Petrem Polákem!

Hokejbal hraju hlavně pro zábavu

Karle, jaké to pro Vás je hrát pražskou ligu? Určitě hokejbal berete spíše jako zábavu.

Přesně tak, hokejbal hraju především pro zábavu, a to už od samého začátku, protože jím si na chleba nevydělám. Co se pražské ligy týká, tak ta si mě získala zejména kvůli tomu, že se drtivá většina zápasů hraje v týdnu, což znamená volné víkendy, a navíc v ní již před mým příchodem působil právě Vámi zmiňovaný kolega Petr Polák, který je můj velký kamarád a spoluhráč (hokej a poté hokejbal) již od 3. třídy. Pokud jde o její kvalitu, tak na ni si rozhodně nemůžu stěžovat. Vždyť ona je plná výborných hráčů, kteří mají třeba i zkušenosti z vyšších lig, ne-li té nejvyšší.

Vaše výkony jsou ale v lize jedny z nejlepších. Máte na kontě 21 bodů za 7 branek a 14 asistencí. To není vůbec špatné. Máte na body čuch? Čím to je?

Podle kanadského bodování to tak vypadá, ale vůbec bych to nepřeceňoval, mohlo by být i líp! Dobrá otázka. Nemyslím si, že bych měl vyloženě na body čuch, to mívají jiní. Spíš mám kolem sebe skvělé spoluhráče, kteří si umí naběhnout do dobrých pozic, nebo mě v takové pozici naopak umí najít. Pak se ty body sbírají mnohem snadněji.

Nepřemýšlel jste někdy nad vyšší soutěží? Vždy jste hrál buď oblastní nebo 2. Ligu. Neláká Vás 1. Liga či Extraliga?

Dříve jsem přemýšlel a také jsem dostal i několik nabídek. Ale pro můj výběr ligy hrají velkou roli právě termíny, ve kterých se hrají zápasy. Od doby, co jsem se přestěhoval do Prahy a začal hrát za Avir, jsem začal zjišťovat, jak je to fajn mít volné víkendy, aniž by mi do nich hokejbal jakkoliv zasáhl. Ano, někdy i s Avirem hrajeme v neděli večer, ale to už není tak hrozné, jako kdyby se hrálo např. v sobotu odpoledne nebo v neděli dopoledne, tedy téměř uprostřed víkendu. Za svoji kariéru jsem si zahrál snad na všech úrovních. Na některých víc, na některých míň. Ale měl jsem tu čest si je vyzkoušet a porovnat. Nejvíce jsem toho ale odehrál za HBC Lev Litvínov ve 2. lize Sever a myslím, že tato úroveň byla bez tréninků (max. s 1 tréninkem týdně) pro mě tak akorát, což mi i vyhovovalo. Nebylo to totiž moc náročné na cestování, nejdále se jelo 1x ročně do Karlových Varů či Litoměřic a párkrát do Ústí nad Labem. Důvodem bylo, že jsem neměl ambice hokejbalu, ač jsem ten sport miloval a pořád miluju, obětovat víc volného času, než jsem obětoval, protože jsem měl kolem i jiné koníčky. Vzhledem k tomu, že se tento můj postoj od té doby nezměnil, tak musím říct, že mě i s přihlédnutím k mému věku 1. liga ani Extraliga nelákají.

Foto: HBC Lev Litvínov. Karel Linhart teď zápolí za pražský Avir před tím však hrál za Litvínov.

Budeme se snažit, abychom se z 1. místa nehnuli

S Vaším celkem jste zatím na 1. místě. Jste spokojen? Zjistil jsem, že jste však nastoupil za druhý tým Aviru. Možná to bude znít hloupě, ale to se smí? (smích)

Ano, aktuálně spokojený jsem a určitě se budeme snažit, abychom se z tohoto umístění do konce základní části už nehnuli. Teď to od Vás znělo spíše jako snaha upozornit vedení soutěže na nějaké nekalosti, dělám si srandu. (smích) Jistě, že je to možné. Jsem na soupisce A-týmu Aviru a za B-tým může do zápasu nastoupit až 5 hráčů A-týmu. Stejně tak to platí naopak. K tomu všemu, abych Vás uvedl do obrazu, mám ještě vyřízené střídavé starty do týmu SK Dubí, které hraje Regionální ligu – Čechy Sever. Za něj ale hraji pouze tehdy, když si udělám současně výlet k rodině do Litvínova. Ústí nad Labem už pak totiž není tak daleko.

Jaké budou Vaše cíle na jaře? Určitě budete chtít s Avirem soutěž vyhrát a pak to oslavit, nebo je tomu jinak?

Přesně tak. S Avirem se mi to ještě nepovedlo, a to i proto, že poslední 2 play-off byly kvůli covidu zrušené. Doufejme, že tomu bude letos konečně jinak a sezona se kompletně dohraje! Takže jsem si za Avir všeho všudy zahrál play-off pouze jednou, a to jsme v semifinále nestačili na kluky Benders. Díky tomu je o motivaci postaráno hned mnohonásobě víc.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Rebel Praha B
3 22:14 9
2.
SHM HBC Medvědi
3 14:3 8
3.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
4.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
5.
Rafani Rebel Praha C
4 10:10 4
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
SHM HbC Fénix Praha
3 10:12 3
8.
HBC Horní Počaply
2 9:15 0
9.
Mighty Bucks Praha
2 6:17 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0