Mládež

Junioři z Rakovníku bojují, zatím to stačí na 7. místo! Co budou muset změnit? Na to odpovídá talentovaný Petr Čech!

V Extralize juniorů se prohání rakovničtí Raci, kterým se však moc nevede. Rakovník má po 14 zápasech pouze 9 bodů, ale stále živí naději na lepší jaro. Jaké jsou rakovnické cíle podle mladého Petra Čecha, který patří k tahounům Raků. Jak u juniorů z Rakovníka probíhá zimní příprava?

V první radě by měl každý zapracovat na svém přístupu k zápasům

Petře, jak zatím vidíte uběhlou podzimní část? Získali jste ze 14 zápasů pouze 9 bodů. Není to málo?

Na podzimní část se moc neohlížím, jelikož nebyla moc vydařená . Myslím si, že velký podíl na to má naše docházka a účast v zápasech .

Na čem budete muset zapracovat, abyste na jaře těch bodů získali více? Co jsou vůbec Vaše jarní plány?

V první radě by měl každý zapracovat na svém přístupu k zápasům a tréninkům, jelikož naše docházka je mizerná a tím pádem šance na výhru jsou minimální. Věřím, že na jaře uhrajeme lepší výsledky než na podzim a pokusíme se dostat do play-off

Jakým způsobem u Vás v Rakovníku probíhá zimní příprava? Zaměřujete se spíše na fyzičku, nebo jste na hřišti?

Zimní příprava probíhá v tělocvičně, kde děláme kruhové tréninky a věci na dynamiku. A jednou týdně si chodíme zaběhat.

Foto: HBC Rakovník. Dokáže se Rakovník v Extralize juniorů s Petrem Čechem (vpravo) zvednout?

Ztrácíte 3 body na šesté KOVO. Myslíte si, že máte šanci na postup do play-off?

Věřím, že na jaře budeme bodovat více .Na play-off si myslím, že šanci máme, ale musíme pro to udělat mnohem víc jak na podzim.

Proč jste si ke svému sportu vybral právě hokejbal? Přeci jenom ve fotbale máte již jméno. (smích) Jde pouze o shodu jmen?

K hokejbalu jsem se dostal přes mého kamaráda, který mi řekl o náboru, tak jsem si řekl, proč to nezkusit. Fotbal hraji již od svých 5 let, ale hokejbal mě začal natolik bavit a naplňovat, že jsem fotbal dal až na druhé místo. Ano, ve fotbale je to jméno jen shoda, ale kdo ví, třeba tohle jméno bude jednou známe i v hokejbale. (smích )

Co je Vás hokejbalový sen, který byste si chtěl splnit? Sníte o reprezentaci?

Myslím si, že každý sportovec to chce dotáhnout co nejdál a výjimkou nejsem ani já. Ano, pokud bych dostal možnost hrát za reprezentaci, určitě bych neváhal .Podle mě není ve sportu nic lepšího, než reprezentovat svoji zem.