Zprávy RSHb

Letní pohár vrací hokejbal na stadiony

Soutěže řízené ČMSHb i RSHb Čechy Střed byly v nedávné minulosti anulovány. Regionální svaz proto vytvořil zájemcům, kteří se chtěli v současné době koronaviru nadále bavit hokejbalem, náhradní soutěž pod názvem Letní pohár.

"Vážení hokejbalisté,
hokejbal se vrací na naše stadiony a je to dobře. Děkuji všem, kteří se nyní nebo v nové sezóně vrátí ke sportu, který nás tolik baví.

Svaz a potažmo regionální svaz museli přijmout mimořádná opatření a poprvé od založení svazu anulovaly soutěže. Bylo to správné rozhodnutí, protože v jakémkoliv jiném případě by byla narušena zásada fair-play. Snad to nemusím dále vysvětlovat. Dnes máme možnost se opět vrátit k hokejbalu a většina z Vás ji využije svojí účastí v Letním poháru. Máme z toho v regionálním svazu velkou radost. Věřte mi, že v takovém počtu zúčastněných mužstev jsme ve svazových strukturách spíše výjimeční, a asi to potvrzuje, že moji kolegové z ligové komise a komise metodiky a mládeže požívají vaši důvěru. Ještě jednou jim děkuji za nasazení z posledních několika dní. Děkuji též komisi rozhodčích a všem rozhodčím, kteří ve velké většině vyjádřili ochotou se na konci sezóny zapojit. Slibujeme, že se vynasnažíme vám několik zbývajících týdnů vytvořit podmínky pro kvalitní hru.

Nebude to úplně jednoduché. Musíme trvat na dodržování pravidel, která na popud Vlády ČR vydala Česká sportovní unie, a následně pokynů, které připravil Českomoravský svaz hokejbalu. Mějte na vědomí, že tím, že jste se přihlásili do Letního poháru, se zavazujete tyto podmínky dodržovat. Jejich znění je na webových stránkách. Neberte prosím hygienické zásady na lehkou váhu nejen ze zdravotních důvodů. Naši spoluobčané chování sportovců sledují. Například během uzavírky sportovišť musela Policie ČR na jejich podnět již třikrát prověřovat, zda je tento režim na hokejbalových stadionech dodržován. Jsem pevně přesvědčen, že to zvládneme.

Mám k vám na závěr ještě jednu prosbu. Žádám Vás, abyste si nainstalovali aplikaci eRouška. Jsme všichni ještě v aktivním věku, chodíme do práce, sportujeme, setkáváme se s desítkami lidí. V případě, že se stane, což si samozřejmě nikdo nepřeje, že někdo z našeho okruhu onemocní, bude pro hygieniky mnohem snadnější zabránit šíření nemoci mezi naše blízké a známé.

Děkuji Vám a přeji Vám všem hodně hokejbalu, než začnou prázdniny."

Vít Řezáč, předseda