2. Liga

Tomáš Lhota se svým bratrem táhne Mladou Boleslav! Nepomýšlí tento forward se svým týmem na 1. Ligu?

Tomáš Lhota řádí za mladoboleslavské Tygry se svým starším bratrem Lukášem. Toto spojení funguje skvěle, což Mladé Boleslavi vyneslo po podzimu ve 2. Lize hned druhé místo. Tento celek si jako jediný dokázal vyšlápnout na Rafany! Tento 18letý hráč si navíc v 7 zápasech připsal 26 kanadských bodů!

Zatím je to trochu jako na houpačce

Tomáši, jak se Vám zatím hraje ve 2. Lize s Vašimi rodnými Tygry? Jste na druhém místě a jako jediní jste dokázali porazit Rafany. Brousíte si zuby na titul?

Zatím je to trochu jako na houpačce, i když to tak podle výsledků vypadat nemusí. Někdy máme lepší zápasy, někdy horší. Naštěstí to zatím vychází na druhé místo v tabulce.

Za Mladou Boleslav nastupujete se svým bratrem Lukášem, se kterým Vám to klape. Jaké je to hrát s vlastním bratrem? Berete si z něj příklad?

Je to určitě super. Snad každý, kdo má bráchu ve stejném sportu, tak s nim chce hrát a nám se to naštěstí splnilo. Už roky nám to funguje a já si určitě nemám, na co si stěžovat. Jestli brácha jo, tak si to pak doma vyřídíme. (smích)

V Extralize nastupujete za mužský Kert Park se svým bratrem. Jaké to je nastupovat s ním i v Extralize?

Po té roční odmlce je to zase trochu i úleva. V Praze spolu sice zatím v lajně nenastupujeme, ale i tak je to dobrý pocit, být s ním v jedné kabině a zase spolu rozebírat všechno, co je potřeba.

Foto: HBC Tygři Mladá Boleslav. Tomáš Lhota ve 2. Lize září! Kam to tento forward dopracuje?

Na brzký návrat do 1. Ligy to nevypadá

Kdybyste vyhráli 2. Ligu, přemýšleli byste v Mladé Boleslavi, jestli se nevrátit zpátky do 1. Ligy?

To je složitá otázka. Od té doby, co jsme šli do 2. ligy, se to v kabině rozebírá a zatím to nevypadá na brzký návrat nahoru. Určitě je dobře, že první liga je zase rozdělena na západ a východ, ale i tak by pro nás bylo složité skládat konkurenceschopný tým na venkovní zápasy. Každopádně toto téma bychom při případném titulu určitě opět otevřeli a pečlivě to rozebrali.

V Českém poháru jste ukázali, že byste na to měli, když jste si vyšlápli na pardubický Svítkov. Tam jste řídil výhru s Vaším bratrem snad 10 body! Jak vnímáte Vy tento zápas?

Ten zápas (ale nejenom náš) určitě hlavně ukázal, že ty top týmy z druhých lig mají kvalitu i na první ligu. Pro nás je Český pohár tak trochu svátek a jsme rádi, že se můžeme poměřit i s týmy, se kterými jsme se už pár let nepotkali. Přímo zápas se nám opravdu vydařil a byl to hlavně skvělý týmový výkon, ale jinak se tam urval hlavně brácha, který dal snad dvojitý hattrick. (smích)

Je až neuvěřitelné, že v 18 letech jste nasbíral ze 7 zápasů 26 bodů. Kde berete takovou formu? V Extralize je však těžší se prosadit, že?

Zatím se docela daří, ale do jara to nemusí vůbec nic znamenat. Až tam se rozhoduje, jestli je sezóna úspěšná a my určitě uděláme všechno pro to, aby na konci úspěšná byla. Samozřejmě v extralize je to o poznání složitější, to dá rozum.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0