Mládež

Čeho chce v letošní sezóně dosáhout Jakub Chán s Kert Parkem v Extralize dorostu?

HC Kert Park Praha v dorostenecké Extralize sídlí na 5. pozici, která je jednu příčku pod postupem do play-off. Pražané ztrácí 3 body na berounské Kelty. Na čem přes zimu pražští hokejbalisté pracují? Co budou jejich jarní cíle? Jakou formu přes zimu naladí jeden z lídrů z Lužin Jakub Chán?

Teď už se musíme soustředit na jaro

Jakube, po podzimu jste se umístili se svým celkem na 5. pozici. Jste spokojen s výkony, které jste předváděli?

Za mě ano. Myslím si, že nikdo z našeho týmu nečekal, že po podzimní části sezóny budeme takhle vysoko. A to je pro nás určitě skvělé, ale teď už se musíme soustředit na jaro myslím si, že je pro nás jaro v tuhle chvíli důležitější.

Ztrácíte 3 body na Kelty, kteří jsou na 4. místě. Toto umístění zaručuje postup do play-off. Budete se snažit postoupit do další fáze soutěže?

Budeme se snažit postoupit do play-off, to je jasné, ale hlavně se musíme soustředit na zápas od zápasu. Samozřejmě jít si za play-off, ale zase budeme hrát proti těžkým soupeřům, a to bude rozhodovat v bojích o play-off.

Jak se přes zimní přestávku udržujete ve formě se svým týmem? Na co se v trénincích zaměřujete?

V trénincích se zaměřujeme teď hlavně na kondici, sílu a obratnost, v průběhu února nás čekají už i 3 přátelská utkání, takže tam už budeme ladit i herní věci.


Vždy se snažím hrát pro tým

Osobně se Vám docela dařilo. Nasbíral jste celkem 10 kanadských bodů. Jste rád za Vaši formu?

Ano, ale máme skvělou partu, v každém zápase může bodovat kdokoli z nás. Nejde o to, kolik jsem nasbíral bodů, vždy se snažím hrát pro tým.

Jaké zápasy pro Vás byly ty nejtěžší? Na čem budete muset zapracovat, abyste získali potřebné body k postupu?

Tak zápasy jsou někdy těžké a někdy lehké, ale za mě určitě pro nás nejtěžší, ale také i nejdůležitější zápas v Suchdole nad Lužnicí, tam jsme si sami sobě ukázali, že můžeme vyhrát úplně kdekoliv a to si myslím, že nás určitě nakoplo k tomu podávat dobré výkony ve všech zápasech.

Jak to vidíte do budoucna? Chtěl byste se za pár let chytit například v A týmu Kert Parku?

Hrát za A tým Kert Parku extraligu je pro mě sen, chci jednou táhnout A tým jako to dělá teďka v současnosti Martin Krůček. Je to můj idol.