2. Liga

Tomáš Král je nejviditelnějším hráčem pražských Ďáblů! Chtěl by se dostat tento borec do play-off?

SK Ďáblové Praha v letošní sezóně dostali velkou posilu, níž je Tomáš Král. Tento hokejbalista dlouhé roky nastupoval ve druhé lize za Kladno B, ale letos hájí dres Ďáblů. Proč? Tomáš Král navíc ukazuje své kvality, přičemž je nejproduktivnějším hráčem svého celku. Zatím nastřílel 15 branek!

Poslední dvě sezóny na Kladně nebyly úplně ideální

Tomáši, Vy jste byl dlouho členem rezervního týmu Kladna, který hrál ve 2. Lize. Jak jste se dostal k pražským Ďáblům?

Já jsem za béčko Kladna hrál dlouhých šest let a bylo super hrát s kamarády, se kterými jsem prošel všechny mládežnické kategorie. Za ty super roky bych jim rád touhle cestou poděkoval. Jenže poslední dvě sezóny na Kladně nebyly úplně ideální a cítil jsem, že po těch letech je potřeba udělat změnu. Do Prahy mě přivedl přítel mé ségry, který vlastně skládal nový tým a já jsem nabídku velmi rád přijal.

Přeci jenom v tomto týmu máte velkou roli, protože vedete statistiky svého celku. Máte 18 bodů a z toho jste vstřelil 15 branek. Kde jste vzal takovou fazónu?

Tak kvůli tomu jsem do Ďáblů šel, abych hlavně dával nebo připravoval góly. To že jsem dal na podzim 15 branek je sice fajn a jsem za to rád, ale přeci jen bych byl raději, kdyby se nám vedlo lépe týmověji.

S Ďábly jste na předposledním místě a ztrácíte 4 body na osmý Rakovník. Budete na jaře chtít zabojovat o play-off?

Do jarní části jdeme s cílem probojovat se do play off. Je škoda, že jsme na podzim ztratili některé body v zápasech, které jsme měli vyhrát nebo alespoň v nich bodovat, ale to už zpět bohužel nevezmeme, tak i tak na jaře se chceme porvat o play off.


Foto: SK Ďáblové Praha. Tomáš Král v extraligovém Kladně nedostal mnoho prostoru. Změní se to v jiném klubu?

Momentálně řeším jednu nabídku z extraligy

Dříve jste si ještě vyzkoušel i 1. Ligu za Jungle Fever Kladno. Nechtěl byste se ještě do vyšší ligy vrátit?

Určitě bych si rád vyšší ligu ještě zahrál, ale stále jsem hráčem Kladna, v Ďáblech jsem pouze na hostování a kdo ví, kam mi Kladno dovolí jít hrát. Momentálně řeším jednu nabídku z extraligy, tak sám jsem zvědav, jak to dopadne.

Prošel jste mládeží Kladna, zahrál jste si někdy Extraligu mužů s A týmem?

Do extraligy jsem nakoukl v sezóně tuším 2012/2013, kdy Kladnu v semifinále play off vypadl jeden z útočníků a tak mě kontaktoval Milan Maršner, jestli bych jim nepomohl. Nabídku jsem rád přijal, ale byly z toho pouze dva zápasy. Byla to série s Hradcem Králové a musím říct, že bylo super zahrát si proti hráčům jako Novák nebo Bacovský. Bohužel jinou šanci jsem od Kladna nedostal.

Jak moc se těšíte na jarní část sezóny a jak jste se na ni připravoval přes zimu?

Na jarní část sezóny se těším moc a doufám, že už nám do toho nevstoupí žádné omezení na covid a sezóna se dohraje. Co se týká mé zimní přípravy, tak já se připravuji převážně ve fitku, kde mám udělaný tréninkový plán plus navštěvuji lekce LM Grit, což je vysoce intenzivní intervalový trénink.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0