Turnaje

4. ročník VRŤAS CUPu je tady! Obhajovat bude Hostivař

Po loňské pauze bude Jihlava opět hostit jeden z největších republikových turnajů v hokejbale. Na Vysočinu přijede obhajovat putovní pohár extraligová Hostivař, která je s řadou reprezentantů také největším favoritem na celkové prvenství.

Od 19. do 20. února bude SK Jihlava na svém hřišti hostit zimní VRŤAS CUP. Půjde v pořadí o již čtvrtý ročník, který je pořádán jako vzpomínka na zesnulého trenéra Martina Vrátila.

Foto: HBC Hostivař. Extraligová Hostivař pojede obhajovat titul z Vrťas Cupu!

Těší nás účast extraligové Hostivaře, která určitě přiveze kompletní kádr

V loňském roce se turnaj kvůli vládním nařízením nemohl uskutečnit, přesto o něj zájem neopadl. Na Vysočinu přijedou zástupci Vsetína, Brna, Kladna a Prahy. Kromě domácí Jihlavy se na turnaji představí také nedaleké a divákům dobře známé Okříšky. Poslední triumf v turnaji vybojovala Hostivař, předchozí ročníky opanovala domácí Jihlava.

„Když jsme turnaj chystali, nevěděli jsme, jaké nařízení bude v danou chvíli platit. I proto jsme i přes velký zájem udělali uzávěrku po 8 přihlášených týmech,“ popisuje nelehkou dobu předseda oddílu Libor Doležal, který dodává: „Pro týmy zde bude připravené dobré zázemí, občerstvení a turnaj navíc budou řídit zkušení rozhodčí z naší ligové scény.“

Jeden z největších republikových turnajů bude hostit osm mančaftů a diváci uvidí celkem 22 zápasů! Účastníci turnaje budou rozděleny do dvou skupin, po jejímž odehrání se uskuteční play-off. Hrát se bude 2x 12 minut čistého času.

„Těší nás účast extraligové Hostivaře, která určitě přiveze kompletní kádr, takže diváci mohou sledovat v akci spousty reprezentačních hráčů. Mám také informace, že se někteří hráči z nejvyšší soutěže objeví v dresu Kladna a Lužinských srdcařů. V dresu SK pak třeba medailista z mistrovství světa Honza Střecha,“ láká diváky Doležal.

Na turnaji by rádi uspěli Bulldogs Brno, kteří na všech ročnících brali zatím nepopulární bramborové medaile. Velmi dobré jméno přijede obhajovat také Vsetín, jenž vždy zasáhl do bojí o konečné pořadí a ve své skupině 2. ligy sbírá pravidelně medaile. Počítat se musí také s dalšími účastníky, kteří budou chtít jistě potrápit favorizovanou Hostivař a vyvrátit papírové předpoklady.

Osobně favorizuji Hostivař s Kladnem, kalkuluje jihlavský Petr Král

„Tento víkend bude skvělou prověrkou do jarní části sezóny. Všichni to bereme jako součást přípravy, ale zároveň chce turnaj každý vyhrát. My jako domácí tým nemůžeme mít jiné ambice, než být ve hře o medaile až do úplného konce. Osobně favorizuji Hostivař s Kladnem, ale je to turnaj, kde mnohdy papírové předpoklady neplatí,“ kalkuluje kapitán SK Petr Král.

Turnaj podpořil Sportovní klub Jihlava, město Jihlava a pivovary Ježek s Horácem. Během celého víkendu se pak mohou všichni účastníci těšit na bohatou nabídku místního bufetu a nespočet hokejbalové zábavy.

Skupina Ježek: SK Jihlava, Slza Okříšky, Draci Kladno, HBC Hostivař.

Skupina Horác: HBK Bulldogs Brno, Lužinští srdcaři, HBK Vsetín, Eagles Brno.