Mládež

Jonáš Prager je tahounem dorostenecké Hostivaři! Chtěl by zabojovat o titul na závěrečné turnaji?

Dorostenci Hostivaře patří mezi ty nejlepší z celé republiky. Po podzimní části má jeho tým našlápnuto k tomu, aby se dostal přímo na finálový turnaj. Podaří se to mladým Pražanům? Nebo budou muset zabojovat na kvalifikačním turnaji? Co na to říká hostivařský Jonáš Prager?

Chceme se dostat na finálový turnaj

Jonáši, na podzim se Vám s dorostenci Hostivaře velmi dařilo. Máte 22 bodů. Jaké plány máte na jarní část?

V jarní části bychom rádi navázali na podzimní část, která nebyla úplně vydařená. Chceme se poprat o co nejlepší výsledky a dostat se na finálový turnaj.

V Extralize dorostu první dva celky s obou divizí postupují přímo na finálový turnaj. Budete chtít postoupit přímo?

Určitě. Uděláme všechno, abychom se tam dostali a vyhrát i finálový turnaj. Stojí před námi těžké zápasy, a o to víc nás to nakopne.

Ale před vámi je těžký oříšek. O postup nejspíše budete bojovat s Kladnem a Plzní. Jak jste se na tyto soupeře připravovali přes zimu?

Plzeň a Kladno jsou těžcí soupeři, ale i zbytek tabulky se skládá z velice nepříjemných soupeřů, takže jsme se připravovali přes zimu na všechny soupeře stejně. Nic se nesmí podceňovat, každá chyba nás může stát hodně.

Foto: HBC Hostivař. Hostivařská Jonáš Prager (vlevo) je nejlepším střelcem svého celku v Extralize dorostu!

I když to moc nevypadá, tak bych radši nahrával než střílel

Vy patříte k motoru mužstva. Máte na kontě 20 kanadských bodů a dáváte hodně branek. Berete se za střelce?

I když to moc nevypadá, tak bych radši nahrával než střílel jednu branku za druhou. Vypomáhám obráncům, ale když se dostanu k bráně, tak většinou skóruji. Rád cloním před brankou, což nemá moc hráčů v oblibě, proto dávám góly, které tečuji.

Navíc nastupujete za juniory Hostivaře, kteří také míří za titulem. Nebylo by fajn vyhrát oba tituly?

No tak to je jasný. Vyhrát dva tituly se jen tak někomu nepodaří. Každopádně jsem rád, že mi trenér dává příležitost hrát za juniory. V každém zápase, když se mi vyskytne šance, chci hrát a udělat na trenéra dojem, abych mohl hrát další zápasy, což se mi zatím daří.

Co Vás žene kupředu? Jste členem užšího výběru pro U16 či U18. Motivuje Vás možnost reprezentovat? Jak těžké je se do reprezentace dostat?

Před prvním kempem jsem vůbec nečekal, že bych se mohl dostat do reprezentace. Bohužel se u mě vyskytl covid, takže jsem se musel omluvit na první kemp. Jsem rád, že jsem dostal šanci i na druhým kempu. Ukázalo se, že do reprezentace se není jednoduchý dostat, a že pro to musíš udělat hodně. Motivuje mě vůbec hraní hokejbalu a podpora mých příbuzných ve všech ohledech.