Vyšší ligy

Připravil Petr Adam svůj tým z KOVA na jaro pořádně? To se uvidí na hřišti, hlásí

Pražskému KOVU zimní pauza přišla vhod. Pražané v Extralize nasbírali pouze 5 bodů a jsou na chvostu tabulky. Čemu to přikládá tento tahoun KOVA? Tento hokejbalista je navíc ve svém životě kondičním trenérem, a tak svůj celek připravuje na té nejvyšší úrovni. Jak bude KOVO připraveno na jarní část?

Příchod Karla Manharta je taková poslední mise

Petře, podzim z pohledu KOVA nebyl vůbec povedený. I když Vám přišel nový trenér, tak se s tím výsledky nedostavily. Čemu to přičítáte?

Já bohužel moc nevím co na to odpovědět. Ale vím, že KOVO je bohužel v problémech delší dobu, už když jsem tenkrát přišel, tak to nebylo v pořádku. Trenéři se střídají nebo točí pořád dokola už asi 10 let. A když už to vypadá nadějně, tak konkrétní trenér skončí. Příchod Karla Manharta je taková poslední mise nebo lépe řečeno naděje. V KOVU je strašné práce ohledně všeho a nalákat nové nadějné hráče? Bohužel není moc věcí co jim nabídnout. Teď momentálně se všichni snaží, hra se malinko zlepšuje, ale pořád je to běh na dlouho trať.

Co Vám na podzim dělalo největší herní potíže? A čemu se musíte vyvarovat na jaře, abyste nespadlo do 1. Ligy?

Celkově všechno, máme hodně hráčů mimo Prahu, proto docházka na tréninky je složitá. Myslím ale, že přechod do útočného pásma a následné udržení na balonků v útoku je největší problém. Budeme samozřejmě dělat vše, ať se uhraje co nejvíce bodů. Hlavně nesmíme vymýšlet a zkoušet hrát hokejbal, to povede přesně k tomu sestupu.

Vy jste kondiční trenér, a tak máte určitě na starost zimní přípravu. Jak ta u Vás probíhala?

Zimní přípravu už nevedu. Maximálně to s někým prokonzultuju a dělám věci jako rozvičky a protažení. A samozřejmě pár hráčů dochází k nm do gymu, kde děláme přípravu individuálně, takže přípravu vede Karel. Pro mě je to jednodušší. Práce kondičního trenéra v amatérském sportu je zatím v podstatě nesmysl. Máte minimum tréninků a obrovské množství práce a to mě pak nebaví, jelikož na ten výsledek potřebujete čas a 100% docházku! Teď v ČR jsme ve fázi, kdy Vám i v profi sportu například dorostenec v hokeji neumí udělat naprosto základní pohyby a techniky, takže tak...

Foto: TJ KOVO Praha. Petr Adam (vzadu) věří, že se Extraliga na KOVU udrží!

Musíme dělat základní věci a návyky z tréninků

Na úvod jara přivítáte Karvinou, kterou umíte porazit. Jaké cíle budou kladeny na jarní část?

Pokud bude všech 5 hráčů na hřišti dělat to, co chce trenér, můžeme udělat body s každým. Musíme dělat základní věci a návyky z tréninků a jaro zvládneme!

Měli jste odehrát zápas Českého poháru proti Ježkům, ale ten se neuskutečnil. Z jakého důvodu?

To je asi věc vedení, tohle řešit  nebudu ani nechci, vím jen, že byl nějaký problém s tím termínem. Co se pak stalo nevím...

Kdyby pro Vás vše dopadlo nejhůře a Vy jste sestoupili o ligu níže, bojovali byste znovu o návrat do Extraligy?

Nebudu říkat. že se to nestane, může, ale obavám se, že by to byl konec KOVA. Já konkrétně už jsem dostal nějakou nabídku teď o zimní přípravě, takže bych asi změnil působiště, ale znovu říkám, pracujeme na tom, aby extraliga v KOVU zůstala !!!