2. Liga

Marcel Malina je velmi užitečným hráčem! Čemu dává přednost Hostivaři nebo Tygrům?

Marcel Malina je velmi nenápadným hráčem, který zapadne do jakékoliv týmové role. V druholigové Mladé Boleslavi patří mezi motor Tygrů a s bratry Lhotovi jeho tým drží na výslunní 2. Ligy. Tento borec také hraje Extraligu za Hostivař, kde však nehraje druhé housle! Jak se těší na jaro tento forward?

Už pár let je pro mě tradicí nastupovat za dva týmy

Marceli, Vy jste hodně vytíženým hokejbalistou. Hrajete za své mateřské Tygry ve 2. lize, ale také v Hostivaři Extraligu. Čemu dáváte větší prostor?

Už pár let je pro mě tradicí nastupovat za dva týmy a naštěstí se vždy dařilo vše skloubit, abych stihl co nejvíce zápasů na obou frontách. V případě křížení zápasů je ovšem domluva taková, že přednost má extraliga na Hostivaři. V této sezóně se tomu však zatím ani jednou nestalo a los soutěží byl pro mě přívětivý. V podstatě si už nedovedu představit, že bych odehrál pouze jeden zápas za víkend.

Ve 2. Lize se Vám s Tygry velmi vede. Jste druzí a jako jediní jste porazili Rafany. Jaké máte cíle do jarní části? Titul?

S Tygry máme v posledních letech myšlenky jen na ty nejvyšší mety. Bohužel poslední dvě sezóny byly zkráceny kvůli covidu, ale i z nich jsme dokázali vytěžit maximum. Vedení soutěže připravilo kvalitní formát Letního poháru, ve kterém jsme loni skončili druzí a před dvěma lety jsme jej dokonce vyhráli. Letos tomu nebude jinak, podzimní část se nám vyvedla jak v lize, tak v Českém poháru. Do jarní části si věříme a rádi bychom konečně uspěli i v kompletní sezóně.

V Mladé Boleslavi máte důležitou roli. Bodujete na plné čáře, máte 24 bodů za 12+12. Myslíte si, že si takovou formu přenesete i do jara?

Je to klišé, ale body jsou zásluha celého týmu. Především spoluhráčů z lajny, které mám excelentní. Nastupuji s Tomášem a Lukášem Lhotou, kteří vzhledem k jejich výkonům v reprezentaci asi nemusím představovat. Rozumíme si na hřišti i mimo něj a dostáváme dost prostoru, spolupráci si každý zápas užívám.

Foto: HBC Tygři Mladá Boleslav. Marcel Malina by chtěl s Tygry vyhrát 2. Ligu a také se pokusit vyřadit extraligové Pardubice z Českého poháru.

Na Svítkov jsme odjížděli s pomyslným kurzem 30

S Tygry se Vám v Českém poháru podařilo vyřadit Svítkov a teď Vás čekají Extraligové Pardubice. Chtěli byste dokázat stejný kousek jako proti Svítkovu?

Český pohár má dle mého názoru velmi atraktivní formát, při šťastném losu se můžou týmy z nižších lig poměřit s předními českými celky, což jsme chtěli ihned po představení obměněného formátu. Papírově by nám bookmakeři předpovídali konec ve druhém kole, kde jsme se setkali s rezervou extraligových Pardubic. Po postupu do dalšího kola nás čekal zmiňovaný Svítkov, kam jsme odjížděli s pomyslným kurzem 30, ale díky bojovnému výkonu celého týmu se nám podařilo cestu pohárem prodloužit. Na zápas s Autosklem se těšíme a určitě neskládáme zbraně, zabojujeme o hokejbalový zázrak!

S Hostivaří to však není až tak růžové. Jste na pomezí postupu do play-off. Co budete muset zlepšit s Hostivaří?

V Hostivaři je určitě největší problém obrana, máme o parník nejvíce obdržených gólů. Velká část jich padá z nedůrazu. Jakmile zlepšíme tuto činnost a kolem brankoviště nebudeme se soupeři jednat v rukavičkách, můžeme myslet na daleko vyšší příčky.

Jakou roli zaujímáte v Hostivaři? Přece jenom je tam hodně mladý tým a Vy patříte ke zkušenějším borcům.

Rád bych řekl, že jsem střelec, ale jelikož se Sam Kucharčík na podzim zbláznil a chytil neskutečnou formu, tak mě tahle myšlenka opustila. Snažím se samozřejmě plnit vše, co je potřeba a přispívat svými výkony i body. Zkušenosti nějaké mám, ale úplně v tomhle ohledu nejsem v kabině slyšet.



Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0