Reprezentace

Petr Mikl se možná podívá na mužské Mistrovství světa do Kanady! Jaký pro něj byl Markmed Cup?

Od 11. do 13. února se v Plzni uskutečnil přípravný turnaj mužské reprezentace, která se připravuje na letošní Mistrovství světa v Montrealu. Jak si tuto akci užil člen užší nominace Petr Mikl? Jaké pro něj byly zápasy proti úřadujícím mistrům světa? Myslí si, že se dostane do finální nominace?

Často se nepoštěstí zahrát si proti úřadujícím mistrům světa

Petře, minulý víkend se v Plzni uskutečnil Markmed Cup, kde jste byl s reprezentací. Jaký to pro Vás byl sraz?

Markmed Cup byl pro mě hlavně skvělou přípravou na jarní část sezóny, často se nepoštěstí zahrát si proti úřadujícím mistrům světa a našim nejlepším mladíkům v republice.

Na turnaji jste se utkali se Slováky a s výběrem U23, takže jste si mohli vyzkoušet různé styly hokejbalu. Jak hrály tyto jednotlivé týmy?

Reprezentace U23 se snažila hrát hodně aktivní a běhavý hokejbal, ale přišlo mi, že z nás byli trošku ustrašení, a tak v zápasech proti nám moc „nekousali“ a zápasy jsme si s přehledem pohlídali. Zápasy se slovenskou reprezentací byly úplně jiné kafe, nenechali nás v podstatě vůbec vydechnout, pořád napadali hráli aktivně a člověk musel být stále ve střehu. Myslím si, že zápasy s nimi měly velice dobrou úroveň a nechybělo v nich prakticky nic, možná jen o něco více branek z naší strany.

Vy jste proti Slovensku vyhráli jednou po nájezdech a jednou v normální hrací době. Jaké to byly zápasy? Co Vám prozradily?

Prozradily nám to, že musíme být více efektivní v zakončení. Dokážeme si vytvořit dobré šance, ale nejsme schopni z nich skórovat. Fyzicky si myslím, že to bylo hodně vyrovnané, což je dobrý předpoklad pro to být úspěšný. Jsme teprve na začátku jarní části Extraligy, takže věřím, že do odletu na MS všichni nominovaní hráči svoje mířidla srovnají a MS dopadne tak, jak si přeje celá naše hokejbalová bublina.


Foto: Hokejbal tým. Dostane se brankář z Lužin, Petr Mikl, do finální nominace na kanadské MS?

Řekl bych, že jsem ostudu na Markmed Cupu neudělal, směje se Mikl

Proti výběrů hráčů do 23 let jste vyhráli dvakrát. Jak byste hodnotil hru těchto talentovaných hráčů?

Jak jsem říkal v předchozí odpovědi, snažili se hrát hodně aktivně, napadat, ale asi na ně dolehla trošku ustrašenost z naší sestavy, a tak jsme v podstatě oba zápasy bezpečně kontrolovali a dotáhli do vítězného konce.

Vy jste osobně vychytal Slováky i U23. A nevedl jste si vůbec špatně. Jak se Vám chytalo?

Potom, co jsem měl hodně ovlivněnou zimní přípravu z důvodu zranění, jsem z toho měl celkem obavu. Nakonec bych řekl, že jsem žádnou ostudu neudělal, fyzicky se cítil dobře a celkově tento turnaj hodnotím kladně.

Trenéři určitě budou sázet na momentální formu hráče před nominací. Myslíte si, že jste je na tomto turnaji přesvědčil, že jste jeden z nejlepších brankářů v ČR a patříte na MS?

Ta nejdůležitější část sezóny, kde se bude rozhodovat o nominaci, je teprve před námi. Takže nedokážu odpovědět, každopádně budu se snažit udělat vše pro to, abych se na MS podíval.