Turnaje

Reprezentace dívek U16 ovládla Pražský míček mladších žáků

Poslední ročník tradičního zimního turnaje Pražský míček se uskutečnil před více jak dvěma roky. Po roční odmlce zaviněné koronavirovými omezeními se podařilo z původně plánované série turnajů pro mládež uskutečnit alespoň jeden v kategorii mladších žáků.

Přece jenom situace ohledně koronaviru poslední týdny nevyznívala příliš pozitivně a jelikož přihlášky do turnajů střídaly časté odhlášky, povedlo se naplnit minimální počet čtyř mužstev pouze v nejmladší kategorii. Ačkoliv název akce by napovídal, že se turnaje zúčastní týmy z hlavního města, opak byl pravdou. Mezi účastníky tak byla mužstva z Hradce Králové, Kladna a Plzně doplněná o reprezentační družstvo dívek do 16 let.

Samotný program byl sice trochu ztížen proměnlivým počasím, ale týmy sehrály utkání systémem každým s každým, přičemž o vítězi rozhodl vyšší počet bodů získaných ze tří odehraných zápasů každého družstva. Z prvenství na turnaji se radovala Reprezentace dívek U16, která o svém triumfu rozhodla lepší koncovkou vzájemného utkání s Plzní, když nejprve pár vteřin před koncem vyrovnala a následně Západočechy porazila na samostatná střílení. Druhé Mečouny doplnili na pomyslné bedně bronzoví Rysové a poslední skončili Piráti. Individuální cenu si pak odnesl zástupce každého účastníka turnaje.

Celkové umístění
1. ČR dívky U16
2. HBC Plzeň
3. HBC Kladno
4. HBC Hradec Králové 1988

Individuální ocenění
Nejlepší brankář - Charvát Ondřej (HBC Hradec Králové 1988)
Nejlepší obránce - Obr Jonáš (HBC Plzeň)
Nejlepší střelec - Paták Dalibor (HBC Kladno)
Nejužitečnější hráč - Krásová Michaela (ČR dívky U16)

Kanadské bodování
1. Krásová Michaela (ČR dívky U16) - 7 B (5 G + 2 A)
2. Paták Dalibor (HBC Kladno) - 6 B (5 G + 1 A)
3. Kořínek Jakub (HBC Plzeň) - 5 B (3 G + 2 A)