2. Liga

Kelti si smlsli na pražských Ďáblech! Hodně byl vidět Matěj Taufer!

SK Kelti 2008 vstoupili do jarní části 2. Ligy ve velké parádě, když si poradili s Ďábly v poměru 15:3! Velkou osobu zápasu byl Matěj Taufer, který si připsal 6 asistencí a 1 branku. Jak se tomuto šikovnému forwardovi hrálo? A jaké mají Kelti ambice do jarní části? Přišly v jejich týmu nějaké změny?

Zápas patřil k těm, které si moc neužijete

Matěji, jarní část jste začali famózně. Porazili jste pražské Ďábly 15:3. Jak jste si tento zápas užil?

Upřímně řečeno, zápas patřil k těm, které si moc neužijete. Soupeř přijel v malém počtu a přizpůsobil tomu hru. Hrál ve staženém bloku, bránil prostor kolem své branky. To není příjemné. Tempo bylo i na 2. Ligu pomalé. Nicméně důležité je, že jsme vyhráli a naladili se na jarní část.

Vy osobně jste nasbíral 7 kanadských bodů za 6 asistencí a 1 branku, takže jste spíše nahrávačem?

Dalo by se to tak říci. Se zakončením v poslední době trochu bojuji, takže z toho vychází víc asistencí. Je to ovšem taky způsobené spoluhráči, se kterými hraji. Oba moc dobře vědí, jak vstřelit gól, tudíž není těžké ty asistence sbírat.

Foto: SK Kelti 2008. Matěj Taufer v samostatném úniku.

Cíle bychom měli mít vždycky nejvyšší

Jaké jsou jarní cíle Keltů? Přeci jenom podzim se Vám příliš nevyvedl, ale teď to bude asi jiné, že?

Cíle bychom měli mít vždycky nejvyšší. Musíme jít zápas od zápasu a věřím, že máme na to, dostat se hodně daleko. Na podzim to výsledkově opravdu nebylo ideální. Ovšem, když zabereme, jsme schopni porazit kohokoliv ve 2. Lize. Důležité pro nás bude se scházet v rozumném počtu.

Došlo v týmu k nějakým změnám? Viděl jsem, že za Vás hrál Martin Tvarůžek z Rakovníku.

Přišlo k nám pár nových kluků, který hokejbal ještě nehráli. Hned se výborně zabydleli v sestavě a někteří dokonce vstřelili premiérové góly, což jistě potěšilo našeho pokladníka Marka Kohouta. Co se týče Martina Tvarůžka, je to pro nás určitě velká posila. Hraje s neuvěřitelným klidem na holi. Navíc má spoustu zkušeností, které se nám určitě budou hodit. V Rakovníku to nějak nedopadlo, takže jsou všichni rádi, že může hrát u nás.

Teď Vás čeká souboj s Defektem Praha, jak se na něj těšíte? Myslíte si, že proti tomuto týmu uspějete?

Nevnímám to nijak speciálně. Myslím, že vyhrát můžeme bez problémů, když budeme hrát naši hru. Samozřejmě to nebude jednoduché už jenom proto, že hrajeme na hřišti soupeře. Pevně věřím, že to zvládneme.

Foto: SK Kelti 2008. Matějovi Tauferovi se proti Ďáblům dařilo!

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0