2. Liga

HBC Hostivař B obrala Rafany o jeden bod! Velký podíl na tom má Jáchym Mareš!

Velmi zajímavá zápletka se odehrála na pražské Hostivaři, kde ve 2. Lize bojovali Rafani. Ty se museli smířit s tím, že na Hostivaři nechali jeden bod! Jedním z aktérů tohoto duelu byl hostivařský Jáchym Mareš, jenž 3 asistoval při hostivařských brankách. Jaký to pro něj byl zápas?

V Hostivaři se mi hraje a vždy hrálo výborně

Jáchyme, Vy jste přešel z juniorů do mužů a teď nastupujete za hostivařskou rezervu. Jak se Vám hraje v Hostivaři?

V Hostivaři se mi hraje a vždy hrálo výborně, je tu skvělá parta lidí a skvělé vedení. Přece jenom za Hostivař hraji už spoustu let a nikdy jsem ani nepomýšlel o odchodu z týmu.

První jarní duel se Vám povedl na výbornou. Sahali jste po skalpu Rafanů, ale to nedopadlo. Jak to?

Myslím, že hlavní příčinou byly naše nevyužité přesilovky a také naše zbytečné fauly. Ale určitě největším naším problémem bylo, že jsme si nedokázali pohlídat náš dvoubrankový náskok, který zkušený soupeř dorovnal tuším, že během 11 sekund a pak šel dokonce do vedení. Snad se nám tyto detaily podaří zlepšit a v dalších zápasech zvítězíme.

Zápas jste prohráli po nájezdech. Není to podle Váš škoda? Jak jste si tento zápas užil?

Je to obrovská škoda, třikrát jsme v zápase vedli a měli jsme si zápas pohlídat. Bohužel to se nestalo, také jsme hráli skoro celé prodloužení přesilovou hru, kterou jsme nevyužili. Na na druhou stranu soupeř byl velice kvalitní a my jsme ukázali, že dokážeme hrát s týmem, který je v čele tabulky a který je plný velmi zkušených a kvalitních hráčů. Já osobně jsem si zápas velice užil, byl to vyrovnaný duel.

Rád bych si extraligu zkusil


Foto: HBC Hostivař. Jáchym Mareš by chtěl vyzkoušet Extraligu.

Tento bod Vám dal možnost dotáhnout se na pražské KOVO. Jaké jsou vůbec Vaše týmové cíle na jaře?

Tak naším cílem je probojovat se do play-off, kde budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek. Naše týmové výkony se zápas od zápasu zlepšují a myslím, že můžeme dosáhnout velice dobrého umístění na konci sezony. Při tomto zápasu jsme si dokázali, že můžeme hrát i s nejlepšími týmy soutěže, a to nás určitě do dalších zápasů motivuje.

Vy jste proti Rafanům třikrát nahrál na branku, kde se to ve Vás vzalo?

Popravdě vůbec nevím, kde se to ve mně vzalo. Už od začátku zápasu jsem se cítil v pohodě, měl jsem v lajně kvalitní spoluhráče a to se pak nahrává samo. A hlavně nahrávky by byly k ničemu, kdyby ten, kterému jsem nahrál, nebyl schopný dát gól.

Nemáte chuť se probojovat do hlavního týmu Hostivaře a zkusit si Extraligu?

Samozřejmě, rád bych si extraligu zkusil, kdo by ji také neměl chuť hrát. V A týmu je ale obrovská konkurence velice kvalitních hráčů a pro mě by bylo velice těžké se mezi ně dostat. Jestli někdy bude šance si extraligu zahrát, rozhodně bych za to byl rád.


Foto: HBC Hostivař. Rezervní tým HBC Hostivař B po přípravném zápase proti Rafanům.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0