Liga starších žáků

Filip Grof je starším žákem, ale již nastupuje i za dorostence Rebelů v Extralize

Filip Grof je věkem starší žák, ale již teď nastupuje za extraligové Rebely v dorostu. Kde se tomuto šikovnému útočníkovi hraje lépe? Jaké cíle se svým týmem má a co plánuje do budoucna? Filip Grof se navíc zúčastnil Challenge Cupu za Červený tým České reprezentace. Jak si akci užil?

Velké poděkování patří všem trenérům v Rebelu

Filipe, vy jste hráčem pražský Rebelů a nastupujete jak za starší žáky, tak dorostence. Kde se Vám hraje lépe?

Za obě kategorie hraji velmi rád, velké poděkování patří všem trenérům v Rebelu, kteří mi dali šanci. První zápasy v dorostenecké kategorii pro mě nebyly vůbec jednoduché jak fyzicky, tak mentálně a o to víc jsem se musel snažit, abych se dokázal prosadit i v této konkurenci. I když hraju za kategorii dorost, tak za starší žáky budu nastupovat, dokud to bude možné. Tím, že mám srovnání v obou kategoriích, mohu říci, že se mi lépe hraje v dorostu.

Určitě jste rád na hřišti, což je vidět ve statistikách. Snažíte se hodně přispívat. Udržel jste si formu přes zimu? Jak se připravujete?

Od začátku byl pro mě hokejbal jako doplňkový sport k fotbalu. Hraji také fotbal za tým SK Ďáblice. Trenéři z Ďáblic mě od začátku podporovali v hokejbale, a to i za cenu mojí neúčasti na mistrovských zápasech. Fotbal se hraje celý rok a díky němu se udržuji v kondici i v zimě. Rád si jdu zaběhat, chodím plavat, v poslední době se mi líbí kruhový trénink s boxem. V zimě si občas zahraju opravdový hokej s kamarády.

Jaké jsou Vaše cíle ve starších žácích a jaké v dorostenecké Extralize?

Ve starších žácích bych se rád dostal s Rebely na republikový turnaj. V Extralize dorostu bych chtěl být i nadále platným hráčem pro svůj tým, ale ze všeho nejvíce bych si přál, abychom udrželi tempo i s těmi nejlepšími v tabulce.


Foto: SK Rebel Praha. Filip Grof patří k tahounům starších žáků i dorostenců pražských Rebelů.

Byla to pro mě velká čest a nová zkušenost

Jako talentovaný útočník jste se podíval na camp U14 (Challenge Cup), kde jste hráli například s Českou reprezentací žen. Jaký pro Vás byl turnaj?

Byla to pro mě velká čest a nová zkušenost v hrát v reprezentačním dresu. Byl jsem zvolen kapitánem červeného týmu, což byla velká zodpovědnost. I přestože jsme na turnaji hráli se staršími hráči a Českou reprezentací žen, tak si myslím, že jsme s nimi dokázali udržet hodně dobré tempo. Na turnaji jsme skončili třetí.

Můžete nám přiblížit některé zápasy? Jak se Vám hrálo proti dospělým ženám?

Hráče soupeřů jsem neznal, byli starší. Náš tým byl složený z hráčů, kteří byli vybráni na kemp U14. Zápasy jsme spolu hráli v podstatě poprvé. Proti dospělým ženám to byl hodně vyrovnaný zápas až do samotného konce. Bylo vidět, že jsou hodně sehrané. V poslední minutě utkání jsem vstřelil rozdílový gól na 2:1. Tento výsledek jsme udrželi až do samotného závěru a jako jediní v turnaji jsme reprezentaci žen porazili.

Ve výběru jste nebyl náhodou. Kam by Vás tato zkušenost mohla posunout dál? Co jsou Vaše hokejbalové sny?

Je to vždy o tom si udržet výborné výkony v klubových soutěžích a mým snem je dostat se do České hokejbalové reprezentace. V klubových soutěžích bych si přál, udržet se v dorostu a dostat náš tým na přední příčky Extraligy.

Foto: SK Rebel Praha. Filip Grof (vlevo) byl vyhlášen nejlepším hráčem talentované mládeže U14 v červeném týmu!

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
4 21:6 12
2.
HBC Kladno
4 41:10 9
3.
SK Kelti 2008
2 31:4 6
4.
SK Rebel Praha
4 43:17 6
5.
HC Kert Park Praha
2 6:5 4
6.
Elba DDM Ústí nad...
2 14:7 3
7.
HBC Tygři Mladá...
2 6:4 3
8.
HBC Most
3 6:45 2
9.
Wolves Chomutov
2 3:16 0
10.
Rytíři DDM...
1 0:23 0
11.
HBC Nové Strašecí
4 5:39 0