Mládež

Dorostenci Kladna nejspíše postoupí přímo na finálový turnaj! Jaké ambice má s Kladnem Marek Daníček?

HBC Kladno je v Extralize dorostenců v čele tabulky a s velkým náskokem. Rysové nejspíše postoupí na finálový turnaj přímo, ale čeho tam budou chtít dosáhnout? O tom se rozpovídá Marek Daníček, který patří k silnému jádru týmu! Tento borec si vyzkoušel i Extraligu juniorů, jaký je to pro něj rozdíl?

Jsme rádi, že se nám takhle daří

Marku, s dorostenci Kladna jste absolutně suverénní. Dáváte nejvíce branek a nejméně dostáváte, jak si toho ceníte?

My jsme rádi, že se nám takhle daří a že dostáváme nejméně branek, tak určitě nás drží hodně gólman, máme skvělé obránce a ti nás taky podrží ve špatných chvílích. A že dáváme nejvíce branek, jsme nekompromisní v zakončení, když už v té šanci jsme, tak je naší povinnosti to trefit.

Máte velký náskok a nejspíše Vás nemine přímý postup na finálový turnaj, jaký bude cíl na tomto turnaji?

Samozřejmě, že nebereme nic jiného než zlato a s tímhle týmem, co máme, nepochybuji o tom, že bychom to nezvládli.

Vy patříte k jádru týmu. Máte celkem 17 bodů a docela se Vám daří. Na čem musíte s týmem pracovat, abyste si udrželi dobrou formu?

Hlavní na čem musíme pracovat jsou tréninky, hodně nás nechodí kvůli škole, a to si myslím, že není dobré, samozřejmě škola je důležitá, ale v tomhle ohledu ten trénink je potřeba a musíme se furt a furt zdokonalovat, ať můžeme ukázat, že jsme nejlepší.

Foto: HBC Kladno. Dokáže Marek Daníček s Kladnem dokráčet k letošnímu titulu?

Já budu doufat, že se v té nominaci udržím

Také jste si tuto sezónu vyzkoušel Extraligu juniorů, kde je to o něco náročnější. Jak byste tuto kategorii srovnal s dorostem?

Tak v juniorech to je o hodně rychlejší, všichni hráči jsou velcí a nemají tak málo kilo jako já. (smích) A to je moje obrovská nevýhoda, potřebuju přibrat, abych byl ještě lepší.

Vy také patříte do širší nominace U16, jak moc se budete snažit, abyste se dostal na Světový pohár? Je to velká motivace?

Já budu doufat, že se v té nominaci udržím a pojedeme společně s klukama z týmu na Světový pohár, pokud budeme pracovat tak jako pracujeme doteď, myslím si, že to zvládneme, reprezentovat Českou republiku by bylo krásné a doufám, že se moje očekávání vyplní.