Regionální ligy

SPC se v Pražské lize rozjelo! Věří produktivní Lukáš Vrkoč, že jeho tým předskočí Avir A?

Pražská liga je v plném proudu a do skvělé formy se dostal tým SPC, který je zatím na druhém místě a jako jediný bojuje s celkem Aviru Praha A o první pozici. Má však zápas k dobru a může se brzy stát vedoucím mužstvem tabulky. Jak toto vnímá nejproduktivnější hráč ligy Lukáš Vrkoč?

Vždycky jsme se dobře sešli a těžíme i ze spolupráce s týmem Mighty Bucks

Lukáši, na jaře se vám velmi daří. Vyhráli jste tři duely a v nich jste vstřelili 29 branek. Kde se to ve vás vzalo?

Je to jednoduché, vždycky jsme se dobře sešli a těžíme i ze spolupráce s týmem Mighty Bucks, jehož hráči nás doplňují. Když je nás dost, dokážeme i díky kvalitě kádru hrát pěkný útočný hokejbal, v opačném případě by to byl spíš průšvih, protože nejmladší zrovna nejsme. Podobně dobře jsme však hráli už na podzim.

Aktuálně jste na druhém místě v tabulce, máte zápas dobru a na vedoucí Avir A ztrácíte pouze bod. Budete ho chtít předskočit?

To neřešíme, každý celý rok hrajeme furt stejně a s totožnými lidmi, baví nás to a nějak to vždy nakonec dopadne. S blížícím se koncem základní části nás ale teď zajímá, zda budeme do druhého místa a zajistíme si na úvod play off volno, které bychom využili na hromadný víkendový výlet s dětmi.

Jaké jsou cíle SPC? Forma je velká, pomýšlíte na celkový triumf v soutěži?

Loni jsme vyhráli covidový Letní pohár, rok předtím byli ve finále a vlastně snad jen jednou od návratu do soutěží po skončení South Park Cows jsme nehráli finále. Pokud ho budeme hrát znovu, tak to bude super, pokud ne, přežijeme to a v létě zapijeme sezonu tak jako tak.

Foto: Archiv Lukáše Vrkoče. Lukáš Vrkoč patří k nejlepším hráčům SPC, kam až to letos dotáhnou v Pražské lize?

Nastálo jsem se vrátil do útoku a nependluji sestavou

Vy jste suverénně nejproduktivnějším hráčem celé Pražské ligy. Za 10 duelů jste posbíral 45 kanadských bodů, jak se vám to podařilo?

Nastálo jsem se vrátil do útoku a nependluji sestavou podle potřeby dopředu a zpět jako v předešlých letech. Vynechal jsem zatím jen jeden zápas, a hlavně mám opravdu super spoluhráče. Ať je to Lukáš Pařízek, David Jonáš, Venca Čadek nebo Bóďa Gotthard, s nimiž jsem hrál v lajně nejčastěji, tak nám to vždy funguje a já mám ze všech nejvíc kliku v koncovce. Tolik gólů jsem v tak málo zápasech nikdy nedal.

S těmito výkony byste mohl pomýšlet i na vyšší soutěž. Nelákal Vás před sezonou někdo?

Během podzimu na to přišla řeč, ale nemohl. Chodce, kterému bude za měsíc a půl 42 let, by ve vyšších soutěžích nikdo netrpěl. Na krutou realitu s mladými běžci mi stačí tradiční letní turnaj v Sušici, kam pravidelně jezdíme, a pak celý hokejbalový život hraji nejradši s kamarády, což platí i v případě střídavého startu do Mighty Bucks.

Foto: Archiv Lukáše Vrkoče. Lukáš Vrkoč zažil s SPC nejeden úspěch! 

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Rebel Praha B
3 22:14 9
2.
SHM HBC Medvědi
3 14:3 8
3.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
4.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
5.
SHM HbC Fénix Praha
2 7:5 3
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
Rafani Rebel Praha C
3 3:7 1
8.
HBC Horní Počaply
2 9:15 0
9.
Mighty Bucks Praha
2 6:17 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0