Mládež

Junioři Hostivaře bojují o co nejlepší umístění pro play-off! Jaké místo by bylo pro Davida Waltra ideální?

HBC Hostivař s juniorským celkem postoupila do nadstavby juniorů, kde bojuje s nejlepšími týmy v republice o umístění pro play-off. Hostivař je zatím čtvrtá, je s tímto umístěním a výkony spokojen druhý nejproduktivnější hráč Pražanů David Waltr? Z jakého místa budou chtít Hostivařští postupovat?

Teprve teď můžeme ukázat, k čemu jsme celou sezónu směřovali

Davide, Vy jste ze základní části postoupili do nadstavby, kde bojujete s nejlepšími republikovými týmy. Dávají Vám tyto zápasy více než v základní části?

Stoprocentně ano. Teprve teď můžeme ukázat, k čemu jsme celou sezónu směřovali a nechat v každém zápase vše. V této části již na slabý tým narazit nemůžeme a podle toho to tak na hřišti aktuálně vypadá. Hra našeho týmu se často odvíjí od výkonu soupeře, a proto asi můžeme říct, že nám každý nadstavbový duel dá ještě více než většina zápasů ze základní skupiny.

Teď se hraje o co nejlepší umístění pro play-off. Zatím jste na 4. pozici. Je to pro Vás dostačující? Z jakého místa byste chtěli jít do vyřazovací části?

Já osobně a myslím, že ani nikdo z týmu zatím nijak nekalkuluje s ideálním místem pro postup. Chceme si klást ty nejvyšší cíle, takže musíme porazit jednoduše každého. Aktuálně tak můžu říct, že se stoprocentně chceme udržet v rámci nadstavby v top čtyřce. Čím výší příčku nakonec obsadíme, tím vyšší spokojenost pak pochopitelně bude.

Vy jste momentálně druhým nejproduktivnějším hráčem Hostivaře v nadstavbě. Sedlo Vám to lépe než v základní části?

Po dnešním zápase už třetím, ale to mi je vzhledem k výhře vskutku jedno. Důležité pro mě je, že dokážu týmu přispět i bodově, o což jsem se snažil i v základní části alespoň pomocí gólových přihrávek. Tím chci říct, že posuzovat, jak mi to sedí teď, a jak mi to sedělo předtím, asi zas tak podstatné není. Každopádně musím uznat, že bodovat v bojích o umístění je ještě lepší pocit a doufám, že na to zvládnu navázat v následujících utkáních.

Foto: HBC Hostivař. David Waltr vede hostivařské juniory jako kapitán! Kam je v letošní sezóně dovede?

Naše kategorie odjakživa patřila mezi největší týmy hokejbalové mapy České republiky

Jste adepti na to, abyste došli daleko. Jaké cíle si na sebe kladete?

Jak jsem již zmínil, jedině ty nejvyšší. Naše kategorie odjakživa patřila mezi největší týmy hokejbalové mapy České republiky. Důkazem jsou dva tituly z MČR nebo loňský triumf na Beko poháru juniorů. Bude to ještě velmi složité, protože konkurence je veliká a zápasy vyrovnané, nicméně věřím, že každý hráč Hostivaře udělá vše pro to, abychom na sebe po sezóně mohly být opět pyšní.

Vy navíc někdy nastupujete za hostivařskou rezervu. Jak cenné jsou zkušenosti z mužské soutěže v Extralize juniorů?

Zkušenosti jsou to jistě užitečné. Tam se totiž hraje hodně na taktiku, což v juniorské soutěži je to stále spíše o technice a rychlosti. Tím, že v obou soutěžích často nastupuji v lajně se stejnými spoluhráči, pokoušíme se společně zužitkovat v jedné hostivařské kategorii to, co jsme se naučili v té druhé.

Jaké jsou Vaše hokejbalové plány? Budete se chtít probojovat do A mužstva?

Aktuálně se plně soustředím na juniorskou kategorii a zbylý čas věnuji studiu. Do budoucna pokorně počítám s oficiálním zařazením do B týmu mužů, který časem doufejme začne vzkvétat. Ale nebudu lhát, snem každého odchovance HBC Hostivař je vyzkoušet si hokejbalovou Extraligu po boku těch, se kterými na hřišti vyrůstal od nejmladších kategorií až po dospělost.


Foto: HBC Malenovice. Má David Waltr a jeho juniorská Hostivař vyhrát celou Extraligu?