2. Liga

Rafani jsou zpátky na vítězné vlně! Jak mrzí Miroslava Strejčka nepostup v Českém poháru?

Pražští Rafani jsou suverénním týmem ve 2. Lize, avšak i mistr tesař se někdy utne. Rafani nedávno ztratili bod proti Hostivař, proč nastal tento výpadek? Teď ale Rafani opět decimují své soupeře, své o tom ví i Miroslav Strejček, který Rafany táhne kanadskými body! Nemrzí ho prohra v Českém poháru?

Na play off zatím vůbec nemyslím

Miroslave, Vy jste v prvním jarním zápase nečekaně ztratili bod proti Hostivaři. Bylo to nerozehraností po zimě? Co se stalo?

Vzhledem k tomu, že jsme v zimě vůbec netrénovali, hrála v tom nerozehranost značnou roli. Byl to náš teprve druhý zápas po zimní pauze. Navíc celkově máme problémy s docházkou na venkovní zápasy.

Poté jste najeli opět na vítěznou vlnu a opět vyhráváte. Určitě už přemýšlíte o play-off. Věříte v titul?

Na play off zatím vůbec nemyslím, jelikož jdu zápas od zápasu. Samozřejmě ale věřím, že titul vyhrajeme, protože máme silný a kvalitní kádr.

Vy jste stěžejním mužem Rafanů a zároveň třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. Jak si toho ceníte a kde berete takovou formu?

Samozřejmě si toho cením, obzvláště ve svých letech, nicméně pro mě je prvořadý týmový úspěch . V mých letech se člověk musí udržovat, abych stačil těm mlaďochům, takže když je čas cvičím, jezdím na kole, tenis a celkově volný čas věnuji buď přítelkyni s dcerou nebo sportu.

Foto: SK Kelti 2008. Miroslav Strejček (vlevo) je zkušeným borcem, který zápolil v Extralize i 1. Lize. Vrátí se do vyšších soutěží?

Kluci z Heřmanova Městce nás prostě utavili

Nepřemýšlíte o postupu do 1. Ligy? Přeci jenom výkonnostně na to máte.

Vím, že výkonnostně na první ligu máme, ale jak už sem řekl, je velký problém s docházkou hlavně na venkovní zápasy. Spousta z nás už má rodiny a nechce se nám trávit víkendy na cestách.

To jste ukázali v Českém poháru, kde jste porazili extraligovou Elbu a pak těsně padli s prvoligovými Ježky. Nemrzí Vás nepostup?

Mrzelo mě to hodně. Bohužel jsme se nesešli v dostatečném počtu a kluci z Heřmanova Městce nás prostě utavili.

Vy jste 1. Ligu kdysi hrál, neměl byste chuť si ji opět někde zahrát?

Nejenže jsem hrál první ligu, ale značnou dobu i extraligu, tak vím že to obnáší značné úsilí, tréninky a časově je to hodně náročné. Nějaká nabídka by byla, ale zatím jsem se ještě nerozhodl, tak uvidíme.

Foto: SK Kelti 2008. Miroslav Strejček pevně věří v titul s Rafany. Stane se tak?

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0