Vyšší ligy

Kladno má velkou šanci postoupit do semifinále play-off! Jak na to reaguje Milan Schnaubelt?

HBC Kladno v posledním zápase základní části prohrálo s vítězem základní části z Lužin. Kladno proti Kertu prohrálo 4:2. Jaká to podle Milana Schnaubelta byla prověrka před play-off? Je rád za to, že si to v semifinále rozdají s Hostivaří? A co na mladé Pražany bude platit? Počítá s postupem?

Začínat play-off vždy doma s domácími fanoušky je pro každý tým skvělé

Milane, vy jste po základní části skončili na 2. místě. Je to dobrá startovací pozice pro play-off?

Určitě ano, začínat play-off vždy doma s domácími fanoušky je pro každý tým skvělé.

V posledním duelu jste prohráli s mistrem z Kert Parku. Byla to dobrá prověrka před play-off. Nemrzí Vás prohra?

Sice jsme prohráli, ale upřímně si myslím, že jsme byli lepší, bohužel pro nás jsme udělali chyby, které Kert potrestal. Jednou tam byl odraz od rozhodčích, ale takové zápasy bohužel máme. Skoro nikdy to štěstí nemáme větší my, takže ta prohra mě osobně mrzí. Také se neustále přerušovalo kvůli pražskému hřišti, kde se furt zvedal povrch, což lehce kouskovalo hru, a to nás někdy dostalo ze hry.

Vše rozhodlo o tom, že budete ve čtvrtfinále válčit s HBC Hostivaří. Jak se na tuhle sérii těšíte?

Tak určitě se těšíme, je tady část sezóny, kvůli které to všichni hrajeme. Play-off je odměna za prací v sezoně. Hostivař má mladý a běhavý tým, určitě to bude běhavý hokejbal, takže si myslím, že to bude hezký hokejbal.

Zdroj fotky: HBC Hostivař. Milan Schnaubelt patří k ofenzivním oporám Kladna. Potvrdí tuto roli i ve čtvrtfinále pro Hostivaři?

Je to play-off, tam už si nevyberete

Přál jste si do čtvrtfinále někoho jiného? A jaké budou cíle? Určitě postup, že?

Je to play-off, tam už si nevyberete a zda chcete uspět, musíte porazit kohokoliv vám los hodí, takže tak. Cíle na Kladně jsou takové, že chceme vyhrávat a cíle máme vždy nejvyšší, jak už říkal Špáča, náš kapitán (Martin Špaček pozn. redakce) někde v rozhovoru. Na Kladně už je dlouhý půst od titulu a určitě každý pro to na hřišti uděláme maximum, aby jsme ho získali.

Co myslíte, že na pražské hokejbalisty bude platit v play-off? Sázíte na jejich nezkušenost s extraligovým play-off?

Tak já osobně si myslím, že když budeme hrát hokejbal, který umíme, tak uspějeme. Na nic nevsázíme, play-off je jiná soutěž, tam každý nechá ze sebe maximum a nikdo nikomu nic nedaruje.

S čím do série půjdete a co se budete snažit hrát? Věříte, že uspějete?

My jdeme do série s jasným cílem, a to je, že chceme postoupit, určitě si věřím, i když to nebude lehké.