2. Liga

S jakými nadějemi půjde do play-off TJ KOVO Praha B? Čeho by chtěl dosáhnout lídr mužstva Michal Zeman?

TJ KOVO Praha B má konzistentní výsledky. Dokáže se vyrovnat těm nejlepším celkům a zároveň přehrává papírově slabší soupeře. V základní části je zatím na 5. pozici, přičemž bojuje o 4. příčku. Jaké cíle si pro play-off nastavuje jeho celek z Palmovky? Jak hodnotí uběhlou základní část?

Baví mě kluky vést a snažíme se jim něco předat a třeba i vychovat pro Áčko

Michale, Vy již několik let nastupujete za rezervu KOVA v B týmu. Jak moc Vám tento tým přirostl k srdci?

Kovo mi přirostlo k srdci hodně. Za ty léta jsem v klubu poznal hodně lidí a zažil mnohé. V posledních letech se tu děje určitá ,,generační obměna“, tak je na nás mladších, abychom navázali na práci našich předchůdců. Já od minulé sezóny začal pomáhat Lubošovi Dubovskému ve vedení Béčka. Tam jsem dlouhou dobu nastupoval s kamarády z dorostu, a i když jejich řady v týmu prořídli, já stále chtěl hrát na nějaké úrovni a dávalo mi smysl se o ten tým starat. Baví mě kluky vést a snažíme se jim něco předat a třeba i vychovat pro Áčko. I když je to s nimi občas složité. (Smích)

Také nastupujete v pražské lize za Gobliny Praha. Jak velký rozdíl je mezi 2. Ligou a Pražskou ligou?

Rozdíl je velký. Především v organizovanosti klubů i jejich hry. V pražské lize můžete vyhrát zápas v 7 lidech po flámu. V regionu si tímto přístupem odnesete nálož. Ostatně některé výsledky v soutěži to potvrzují. Pražskou ligu rozhodně doporučuju našim mládežníkům, aby se v mužské soutěži otrkali co nejdříve. Pro jejich vývoj to bude jen dobře.

Jak byste zhodnotil základní část? Jste spokojen s výsledky a výkony Vašeho celku?

Jsem. Před sezónou bychom 5. místo brali, a že se budeme tahat s Kelty o 4.místo jsem nečekal. Před sezónou nám přišlo spoustu kluků z juniorky a i vzhledem k minulým sezónám toho kluci neměli v mužské soutěži mnoho odehráno, tak to pro nás bylo velkým otazníkem. Kluci však fungovali dobře. Poměrně vysoká účast na tréninku pomohla. Jinak asi taková béčková klasika. Složité výjezdy a pak je to o tom, jak se sejdeme. (smích) Kromě výbuchu s Ďábly a zápasu v Boleslavi v pár lidech jsem spokojen.

Foto: TJ KOVA Praha. Rezervní tým ve 2. Lize bude bojovat v play off. Co Michal Zeman a jeho tým ubojují v play off?

Tak mám na to již věk a něco už jsem odehrál

Vy jste byl lídrem Vašeho týmu, čímž jste si řekl i o zápasy v Extralize. Jste za to rád?

Tak mám na to již věk a něco už jsem odehrál. Navíc jako trenér se do této role můžu i nominovat. (smích) Popravdě jsem už s extraligou moc nepočítal. To tempo a náročnost soutěže je velké a nejsem na to optimálně fyzicky připraven. Domluva byla ale jasná a k pomoci klubu se zády otáčet nechci. Teď nás čeká survivor s Plzní, tak uvidíme jak mě využije Karel Manhart.

Teď Vás ve 2. Lize čeká play-off. Jak se na něj těšíte a jaké cíle si do něho kladete?

Na play-off se těším moc. Je to odměna za celý rok. Cíle jsou jasné. Vyhrát celou soutěž. Nic lehkého nás ale nečeká. První čtyři týmy naší soutěže jsou kvalitní zkušené celky ozdobené současnými nebo bývalými reprezentanty. U nás to bude play-off pro některé i poprvé. Navíc áčko hraje v Plzni a to naší sestavu také ovlivní. Ale soupeře známe a teď je na nás, co předvedeme na hřišti.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0