Mládež

Vojtěch Šlechta se s Kelty snaží o postup na finálový turnaj dorostenců! Podaří se to lídrovi Berouna?

Dorostenci Keltů z Berouna jsou v extraligové tabulce na 4. místě, přičemž se snaží dotáhnout na třetí Hostivař. Ze západní skupiny postoupí dva přímo na finálový turnaj a zbylé týmy si to rozdají ve kvalifikační fázi sezóny. Chce se tahoun Keltů, Vojtěch Šlechta, podívat na finálový turnaj?

Bohužel všechny zápasy s vyrovnanými soupeři, se kterými bojujeme o první čtyřku jsme prohráli

Vojtěchu, vy bojujete o nejlepší šestku, která zaručuje možnost boje na kvalifikačním turnaji o postup na finálový turnaj. Jak se Vám teď na jaře daří?

Bohužel všechny zápasy s vyrovnanými soupeři, se kterými bojujeme o první čtyřku jsme prohráli, ale máme velmi silný tým, takže si myslím, že v první šestce zůstaneme.

Jste na 4. pozici, ze které stíháte Hostivař. Je ve vašich silách ještě Pražany dohnat?

No vzhledem k tomu, že už jsme s Hostivaří hráli, tak můžeme jedině doufat, že ztratí body a my vyhrajeme vše.

Kvalifikační turnaj byste měli mít zajištěný. Ale stačí vám to? Budete se snažit postoupit až na ten finálový?

Určitě se pokusíme, ale jak už jsem říkal, všechny zápasy s týmy z první trojky už máme za sebou, takže musíme doufat, že některý z týmu ztratí body.

Foto: SK Kelti 2008. Vojtěch Šlechta doufá, že se svým klubem v dorostu i juniorech dojde co nejdále. A jak to bude s jeho působením v reprezentaci?

V juniorech nabírám spoustu zkušeností

Vy jste nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Jak podle Vás roli lídra zvládáte?

Tak spoustu bodů jsem nabral s lehčími soupeři a určitě my ke spoustu bodům pomohli spoluhráči, ale určitě jsem spokojený.

Čeho byste chtě letos dosáhnout? Navíc nastupujete za juniory, kde sbíráte zkušenosti. Využíváte je Extralize dorostu?

Tak letos bych se chtěl určitě podívat s reprezentací za finálovou akcí a na finálové turnaje jak s juniory, tak i s dorostem. A samozřejmě v juniorech nabírám spoustu zkušeností, protože hra je mnohem rychlejší a hraje se více do těla