Mládež

Hostivařští junioři v nadstavbě Extraligy příliš nebodují oproti základní části. Co se stalo s pražskou formou podle Daniela Vaniše?

HBC Hostivař patřila v základní části mezi 3 nejlepší týmy východní divize. V nadstavbě však pražští junioři velmi ztrácí. Je dost možné, že do play-off postoupí až z 5. místa! Byl by to pro hostivařské hokejbalisty problém? Co na to říká hostivařský tahoun Daniel Vaniš?

Čeká nás nepříjemné předkolo

Danieli, vašemu celku se v nadstavbě příliš nedaří. Kde se to podle Vás zadrhává?

V nadstavbě se ukázalo, že celky především ze západní skupiny jsou velmi kvalitními soupeři. Vzhledem k účasti A týmu v play-off jsme nemohli vždy nastoupit v plné sestavě a naši mladší spoluhráči zkrátka na takto kvalitní týmy nestačili.

Přeci jenom v základní části jste patřili mezi nejlepší celky, ale teď v nadstavbě to není ono. Do play-off možná postoupíte z 5. místa, bude to problém?

Určitě to problém bude. Čeká nás nepříjemné předkolo, kde nás může mrzet každý ztracený zápas. Na toto předkolo se ale připravujeme a určitě budeme chtít postoupit z prvního místa.

Foto: HBC Hostivař. Kam až v Extralize juniorů dojde Hostivař a její hráč Daniel Vaniš?

Musíme se stoprocentně soustředit na každý zápas

Neodehráváte špatná utkání, ale něco tomu chybí. Co musíte do play off vypilovat?

Musíme se stoprocentně soustředit na každý zápas. Chtělo by to také zlepšit disciplínu a hrát více týmově.

Vy patříte mezi produktivní hráče svého týmu. Jak pracujete na své formě a čeho chcete letos dosáhnout?

Na své formě pracuji jak na tréninkách s týmem, tak individuálně s mými spoluhráči z lajny Samem Kucharčíkem a Markem Hrochem. Po vypadnutí A týmu z play-off a zrušenému MS juniorů bych velmi rád ukončil svoje působení v juniorské kategorii se zlatou medailí na krku.

Také nastupujete za hostivařské „Áčko“ v Extralize. Jaké zkušenosti s muži získáváte? A jaké bylo play off proti Kladnu?

Letošní sezóna v extralize pro mě byla obrovským přínosem. Velmi mi pomohly zápasy s těmi nejlepšími celky. Play-off proti Kladnu bylo přesně to, jak má play-off vypadat. Spoustu krásných hokejbalových momentů s velkou podporou fanoušků jak na Kladně, tak u nás v Hostivaři okořeněnou mírnou vyhroceností. Nicméně neudělat ani bod beru jako neúspěch.