Regionální ligy

Daniel Terč je nejlepším střelcem Pražské ligy! Čeho by chtěl dosáhnout s Mighty Bucks?

Daniel Terč je velmi vytíženým hráčem, protože nastupuje za extraligové KOVO, rezervní tým KOVA, ale navíc také v Pražské lize na Mighty Bucks! Která soutěž ho baví nejvíce? A jakých cílů by chtěl v této sezóně dosáhnout v Pražské lize? A jaké to pro něj je být ve střelecké roli?

Nejvíce času věnuji Extralize

Danieli, Vy jste velmi hokejbalově vytížen. Hrajete Extraligu za KOVO, 2. Ligu za KOVO a také Pražskou ligu za Mighty Bucks. Jak to všechno stíháte?

Ono to jen vypadá, ale když se na to podíváme detailně, tak ve 2. lize jsem nastoupil dosud jen k jednomu utkání. S klukama z Mighty Bucks chodím jen hrát, takže nejvíce času věnuji Extralize, dvakrát až třikrát týdně trénink a zápasy. I přes to, že má člověk nějaké povinnosti, ať pracovní či rodinné, tak se to zvládat dá, stačí jen chtít. A samozřejmě mít i tolerantní manželku. (smích)

Která soutěž Vás z těchto 3 nejvíce baví? A které přikládáte tu největší váhu?

Snažím se jít na maximum do každého zápasu a je jedno, jestli je to v Pražské lize nebo v Extralize, takže odpověď je taková, že mě hokejbal jako sport baví komplexně a nezáleží na tom, o jakou ligu jde. Největší váhu přikládám samozřejmě Extralize, před dvěma roky bych nikomu nevěřil, že se mi povede si ji ještě zahrát.

V Extralize bojujete v play down s KOVEM, kde budete mít ještě jednu šanci na reparát. Co se stalo v sérii s Dobřany?

Odpověď na tuhle otázku je složitá, ono to asi není jen o této sérii, ale o průběhu celé sezóny, rozpoložení týmu, osobním přístupu a dalších věcech. Evidentní je, že dokážeme hrát proti každému, paradoxně nejlepší zápasy jsme odehráli proti týmům z předních příček. Co nás nejvíce trápí a je do očí bijící při pohledu na tabulku, tak je koncovka. Nedokážeme odehrát na sto procent všechny třetiny, buď máme vlažný start nebo naopak dobrý začátek a výpadkem ve druhé třetině se připravíme o dobře rozehraný zápas, což bylo příkladem i dnes. Já stále věřím v to, že dokážeme zabrat a poprat se o záchranu Extraligy s Plzní, nikdo ten pád nechce mít na svědomí, ale stát se to samozřejmě může.

Foto: Archiv Daniela Terče. Kam až letos Daniel Terč a Mighty Bucks dojdou v play off Pražské ligy?

Letošní play off pro mě bude mít větší nádech

Jak se těšíte na play-off ve 2. Lize? Jaké cíle si na sebe budete klást?

Jak jsem uvedl výše, zatím jsem za Kovo B odehrál jen jeden zápas, takže si osobně myslím, že se ho spíše účastnit nebudu. Ale kdo ví?

V Pražské lize se Vám s týmem docela daří. Budete se chtít dostat co nejdále? Kvalitu na to máte.

Každý chce vyhrát, ale asi to není to jen o tom. Důležitá je ta parta lidí, která to dělá, protože je to baví, která se ze sebe snaží vydat maximum a výsledky po tom přijdou samy. Letošní sezónu máme s Mighty Bucks rozehranou asi nejlépe za dobu existence klubu, tak snad se nám povede jí i úspěšně zakončit. Každopádně letošní play off pro mě bude mít větší nádech a to díky tomu, že po mém boku hraje můj o 16 let mladší bratr Matěj. Po třech odehraných zápase se jeví tak, že začal přebírat úlohu střelce za mě.

Vy jste nejlepším střelcem Pražské Ligy. Jak se Vám to povedlo? Je role střelce pro Vás přímo dělaná?

Rozeným střelcem jsem rozhodně nikdy nebyl a necítím se jím ani teď. Do šancí jsem se vždy dokázal dostat, ale koncovka byla bída a s fyzičkou to taky nebyla žádná sláva. Na tom jsem v začátcích v Extralize musel hodně zapracovat a nebylo to pro mě vůbec jednoduché. Každopádně to, že se mi střelecky daří v letošním ročníku Pražské ligy, pramení hlavně z toho, že jsem se oproti sezonám minulým zvedl hodně fyzicky a chodím pravidelně trénovat. To že to tam dosud padalo, tak je pro mě takový bonus a částečně tím můžu Mighty Bucks splatit všechny ty moje promarněné šance v minulosti. Ještě bych potřeboval, aby se mi takto dařilo v Extralize, ale tam je moje úloha trošku jiná.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Rebel Praha B
3 22:14 9
2.
SHM HBC Medvědi
3 14:3 8
3.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
4.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
5.
SHM HbC Fénix Praha
2 7:5 3
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
Rafani Rebel Praha C
3 3:7 1
8.
HBC Horní Počaply
2 9:15 0
9.
Mighty Bucks Praha
2 6:17 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0