2. Liga

Jakub Kovárník pomáhá Keltům ve 2. Lize! Navíc bojuje o titul v Extralize!

Jakub Kovárník je obráncem pražského Kert Parku, který s ním bojuje o extraligový titul. Tento hráč navíc nastupuje za berounské Kelty, kterým ve 2. Lize pomáhá! Jak se těší na semifinále proti Mostu? A pomůže Keltům i v play off? Jak moc velký skok to pro něj je z 2. Ligy do Extraligy?

Na semifinále proti Mostu se těším

Jakube, vy jste hráčem pražského Kert Parku, s nímž útočíte na titul. Jaká panuje v kabině nálada a jak se připravujete na semifinále?

Řekl bych, že v kabině panuje dobrá nálada. Kdykoliv se sejdeme v kabině, je vidět, že nás to baví a chceme si jít zahrát. Na semifinále proti Mostu se těším, myslím, že ty zápasy budou jak divácky, tak herně atraktivní.

V něm budete bojovat s Mostem, který jste dvakrát v základní části porazili. Co na Mostu bude podle Vás platit?

Myslím, že by to mohla být rychlost a naše fyzická připravenost. Samozřejmě je to těžké takhle hodnotit, nevíme, s čím na nás soupeř nastoupí.

Foto: SK Kelti 2008. Kam až v play off dojde Jakub Kovárník s Kelty? Pro Beroun byl tento hráč velkou posilou!

Ale je to znát, člověk má na všechno víc času

Vy navíc pomáháte druholigovým Keltům. Jak jste se do Berouna vůbec dostal?

Do Berouna jsem se dostal díky tomu, že k nám do juniorky chodili hrát právě kluci z Berouna. Pak vlastně vznikla možnost, že bych šel hrát Áčko do Berouna, za což jsem hrozně rád.

Odehrál jste všechny duely za Kert, ale mnoho i za Kelty, kde sbíráte mnoho bodů. Jak moc velký skok to je z 2. Ligy do Extraligy?

Tak skok je to samozřejmě velký záleží, s jakým soupeřem hrajete. Například z Boleslaví nebo Rafany jsou to zápasy na dost velké úrovni. Ale je to znát, člověk má na všechno víc času než v extralize.

Jaké jsou Vaše sezónní cíle? S Kertem to je určitě titul, ale s Kelty? Budete jim pomáhat i v play off?

Tak s Kelty budu rád, když to bude taky titul,  ale ta liga je hodně vyrovnaná, zvláště ta první čtyřka. Rád bych chodil, ale záleží, jak se mi to bude křížit s extraligovou. Byl bych rád, kdybych stihnul co nejvíce zápasu.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0