2. Liga

2. Liga láká atraktivní podívanou

Stejně jako Liga starších žáků a Přebor mladších žáků i 2. Liga odstartovala novou sezónu s počtem jedenácti účastníků. Po několika "trochu hubenějších" letech nabízí složení ligy s řadou nedávných účastníků 1. Ligy a ještě nedávno extraligovým Rakovníkem skutečně zajímavou zápletku.

To, že na druholigových kolbištích nebude o zábavu v našem regionu nouze, potvrdila již první dvě kola. Několik divokých přestřelek, derby v Rakovníku se zajímavou diváckou kulisou a průběhy zápasů často připomínající horskou dráhu. Co víc si nezaujatý fanoušek hokejbalu může přát?

Ale pojďme pěkně popořádku. Na čele se po dvou "gólově bohatých" utkáních usadili Kelti, když ale zejména v domácím zápase s Rafany měli skutečně "namále" (7:6 SS), a i v Berouně jistě sami vědí, že šest inkasovaných branek na zápas není úplně to pravé. Na druhou stranu družina od Berounky potvrdila své útočné kvality i slibné výkony z Letního poháru. Na druhém místě se před rutinéry v dresech Rafanů nachází Nové Strašecí. Kluci z Kocourku zjevně povzbuzeni vítězstvím na svém domácím turnaji vstoupili do sezóny vysokou výhrou nad nováčkem z Hrdlořez (9:1), aby následně v napínavém derby těsně podlehli po mimořádném střeleckém představení Leoše Gerlicha Rakovníku (6:7 SS).

Výsledkové ambice letos neskrývá ani někdejší vítěz druhé ligy Defekt Třebíz. Po konci Jungle Fever vznikl na Kladensku tým, který sice v prvním utkání podlehl těsně Keltům (6:8), ale je zřejmé, že se s ním bude muset počítat. Zatím se nedaří rezervám. Hostivař B, Kladno i KOVO B zahájili sezónu porážkami, i když KOVO si po prohře s Rakovníkem v prodloužení (2:3) připsalo alespoň premiérový bod. Oproti tomu kladenská rezerva po prohře s Mladou Boleslaví (6:8) ještě asi dlouho nevěřila tomu, jak se dá ztratit domácí utkání s čtyřgólovým vedením v poslední třetině. Tygři s ofenzivně naladěnými Lukášem a Tomášem Lhotovými budou zřejmě i letos mít velkou útočnou sílu, přestože na jakékoli závažnější soudy je po dvou kolech skutečně ještě brzy.

Nicméně už teď je patrné, že letos se ve 2. Lize opravdu máme nač těšit a o zajímavých konfrontacích a příbězích, které nám tato soutěž bude přinášet, vás budeme pravidelně informovat.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ KOVO Praha B
15 65:52 27
2.
Rafani Praha
13 82:33 25
3.
HBC Rakovník
14 72:52 25
4.
HBC Kladno B
14 67:66 24
5.
HBC Hostivař B
13 66:50 23
6.
HBC Defekt Třebíz
13 54:73 15
7.
HC Red Wings...
14 21:101 5