Mládež

Kladno ve čtvrtfinále Extraligy juniorů narazí na Plzeň! Od Plzně očekáváme rychlý a technický hokejbal, hlásí kladenský Vojtěch Frolík

HBC Kladno se popralo v předkole se soupeři o postup do play off Extraligy juniorů. Kladenští hráči vyhráli 2 ze 3 duelů, což jim zajistilo čtvrtfinále. V něm se Středočeši utkají se silnou Plzní. Co je pro úspěch ochotný udělat Vojtěch Frolík, který již naskočil do play off Extraligy?

Věděli jsme, že to vůbec nebude jednoduché

Vojtěchu, s juniory Kladna jste museli absolvovat předkolo, v němž jste uspěli a postoupili do play off. Máte z toho radost? Jak náročné zápasy to byly?

Před začátkem turnaje jsme věděli, že to vůbec nebude jednoduché, o to větší byla radost z postupu. Náš cíl byl postoupit a zahrát si play-off, což se nám povedlo. Všechny zápasy se odehrály v hodně slušném tempu, všechny týmy chtěly pochopitelně jít dál. Po prohře s Hostivaří jsme věděli, že zbývající dva zápasy musíme vyhrát, takže jsme do toho vstoupili s velkou motivací a oba dva zápasy si pohlídali s čistým kontem.

Ve čtvrtfinále se utkáte s favorizovanou Plzní. Co od tohoto celku budete očekávat? A jaký styl budete chtít hrát?

Od Plzně očekáváme rychlý a technický hokejbal, který hráli už v základní části. My se na to budeme snažit reagovat zajištěnou obranou, chceme hrát stejný styl, jakým jsme se prezentovali v předkole play-off.

Foto: HBC Kladno. Mají kladenští hokejbalisté šanci dostat se do semifinále Extraligy juniorů? Čím Kladnu pomůže Vojtěch Frolík?

V play-off už se hraje pouze o titul

Další cíl je tedy postoupit do semifinále. Myslíte, že můžete Plzeň překvapit a využít toho, že měla menší herní pauzu?

V play-off už se hraje pouze o titul, takže je samozřejmě naším cílem dojít co nejdál. V základní části se nám proti Plzni nedařilo, ale teď se hraje play-off a zápasy jsou v úplně jiném tempu, takže se může stát cokoliv. Pokud budeme hrát to, co chceme a co trénujeme, myslím, že můžeme překvapit.

Vy osobně jste naskočil do play off Extraligy za A tým. Jaké to pro Vás bylo? Je to pro vás velký zážitek?

Byla to určitě obrovská zkušenost, na začátku sezóny jsem si vůbec nepředstavoval, že bych za "Áčko" nastoupil. Zápasy play-off byly navíc ještě více divácky atraktivní, takže atmosféra byla skvělá a já jsem si to užil.

Čemu teď budete dávat větší přednost? Bude to A tým nebo junioři? Jaké by to bylo vyhrát obě soutěže? Co uděláte pro úspěch?

To, kde budu hrát, bude záležet na trenérech. Chtěl bych s juniorkou dojít co nejdál to půjde, protože to je můj poslední rok, ale zároveň budu rád za každou příležitost v A-týmu. Vyhrát obě soutěže by bylo samozřejmě skvělé, ale k tomu je ještě dlouhá cesta, takže se soustředím na momentální zápasy. Já sám se budu snažit do toho dát všechno, protože teď už není na co se šetřit a vše záleží jen na nás.