Mládež

Junioři Hostivaře jsou krůček od postupu do semifinále! Útočí Pražané s Tomáše Keprtem v bráně na titul?

HBC Hostivař bojuje v Extralize juniorů o postup do semifinále proti pardubickému Svítkovu. První duel Pražané zvládli s přehledem 0:6, přičemž základním stavebním kamenem úspěchu byl brankář Tomáš Keprt. Tento maskovaný muž si navíc připsal asistenci! Jaké vyhlídky má do dalších zápasů?

Zápas se vyvíjel, jak jsme chtěli my

Tomáši, do čtvrtfinále Extraligy juniorů jste vstoupili proti celku z Pardubic. První zápas jste zdárně zvládli, jak byste ho zhodnotil?

Od začátku jsme do zápasu vstoupili s jasným cílem, čeho chceme dosáhnout a drželi tempo hry. Zápas se vyvíjel, jak jsme chtěli my.

Vy jste v něm vychytal čisté konto a také jste si připsal asistenci. Jak jste se k ní dostal? To je skvělý počin.

Neměl jsem moc složitých zákroků a když se něco objevilo, často tam skočili kluci v obraně. Jednou mi taky pomohla tyčka. Ohledně asistence to bylo tak, že mi trenéři nařídili, ať co nejvíc rozehrávám. Jednou se to dostalo až k Adamovi, který dostal balónek do brány.

Vedete v sérii 1:0 a teď budete hájit své hřiště. S jakým receptem do zápasu půjdete? Jakou taktiku zvolíte?

Budeme do zápasu chtít nalítnout ještě lépe, jak minule a ukázat, že jsme to my, kdo má jít dál v play-off. Každý z týmu dá do výkonu maximum, tím jsem si jistý.

Foto: HBC Hostivař. Tomáš Keprt drží juniory Hostivaře v dobré náladě! Jeho tým bude chtít dosáhnout těch nejvyšších met! 

Chvíli jsem si i říkal, že to je úplně jiný sport

Jaké jsou vůbec cíle Hostivaře v juniorské soutěži? Semifinále je blízko, ale co finále? Věříte si?

Samozřejmě cíle jsou nejvyšší. Máme velmi kvalitní hráče a pomýšlet na nižší umístění by bylo dost zoufalé. Momentálně je celá kabina naladěná tak, že uděláme vše pro co nejlepší úspěch.

Vy jste si vyzkoušel i mužskou Extraligu. Jak moc velký rozdíl to oproti juniorů je pro gólmana?

Rozdíl je enormní. Chvíli jsem si i říkal, že to je úplně jiný sport. Určitě je to i o zvyku. Střely lítají úplně jinak, ať už rychlostí nebo tím, jak se kroutí. Ačkoliv už jsem v té době pravidelně trénoval s A týmem, zápas v Karviné mě hodně zaskočil a popravdě i trochu zklamal.