2. Liga

Marcel Malina sestřelil Kladno 4 góly! Jak se tento borec těší na semifinále 2. Ligy?

HBC Tygři Mladá Boleslav bojovala o co nejrychlejší postup do semifinále play off 2. Ligy. To se Tygrům povedlo zásluhou Marcela Maliny, který Kladno ve 3. duelu sestřelil 4 brankami! Jaký to pro něj byl zápas? A jak vidí semifinálovou sérii? Věří, že může Mladá Boleslav dojít pro titul?

Výhodu domácího prostředí jsme chtěli co nejvíce zúročit

Marceli, vy jste s Tygry začali čtvrtfinálovou sérii skvěle. Vyhráli jste oba domácí zápasy. Byl to důležitý krok k postupu?

Určitě, výhodu domácího prostředí jsme chtěli co nejvíce zúročit, což se nám povedlo. První utkání nám nevyšlo dle představ, ale udělali jsme vše pro to, abychom jeli na Kladno s dvěma výhrami.

Poté jste cestovali ke třetímu duelu do Kladna, kde Vás nečekalo nic lehkého. Jaký to pro Vás byl duel?

Čekali jsme velmi náročné utkání, jelikož poslední krok je vždy nejtěžší. Kladno navíc za ta léta dobře znám a bylo mi jasné, že to jen tak nevzdají. To dokázali hned v první třetině, kdy se jako první ujali vedení a celý zápas nám o jeden gól odskakovali.

Domácí začali dobře, šli do vedení. A ve třetí třetině vedli 4:3. Měli jste strach, že se série protáhne do neděle?

Nad prohrou jsme nepřemýšleli. Byli jsme odhodlaní z posledních sil udělat vše pro to, abychom zápas otočili, což se nám nakonec podařilo. Průběh zápasu nebyl ideální, ale ukázali jsme bojovný týmový výkon.

Kladno odehrálo skvělý zápas a dost nás potrápilo

Vy jste ale skvělým výkonem svůj celek podržel, protože jste vyrovnal, čímž jste zkompletoval hattrick, a navíc jste vstřelil ještě vítěznou branku. Jakou jste z toho měl radost?

Radost byla veliká, Kladno odehrálo skvělý zápas a dost nás potrápilo. Když se nám podařilo vyrovnat, nepochyboval jsem, že do konce zápasu přidáme ještě jeden gól a odvezeme si rozhodující vítězství série.

Mohl byste nám vítěznou trefu trochu přiblížit? Jaká byla radost z postupu?

Poslední branka padla po skvělé práci Davida Šindeláře, který se vykroužil z rohu a perfektní nahrávkou mě našel za oběma obránci Kladna. Na brankovišti jsem si natáhl gólmana do backhandu a dál už to znáte. Postup jsme řádně oslavili, ale nyní už koukáme dál. V této sezóně myslíme jen na nejvyšší příčku.

Teď Vás čeká semifinále proti silnému soupeři z ?. Jak se na ní budete připravovat a co od ní čekáte?

Celý večer jsme netrpělivě čekali na výsledek zápasu Hostivaře a nakonec se tedy radovala z postupu, moc jsem to klukům přál. Pro nás to znamená další konfrontaci s Kelty, které moc dobře známe z posledních sezón, kdy jsme sváděli vyrovnané bitvy. Série bude vyrovnaná, běhavá a lze čekat nejlepší zápasy, jaké může 2. liga nabídnout.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0