Vyšší ligy

Kladenský Milan Schnaubelt nejen o finálové sérii, ale i spolupráci s Adamem Kubíkem,

Jaký byl největší kámen úrazu na cestě za vysněným extraligovým titulem? Jak se Milanu Schnaubeltovi hrálo s hokejovým útočníkem Adamem Kubíkem a jak mu pomohla přítelkyně Martina Kohouta?

Myslím si, že i druhé místo je krásné. Pro hodně kluků to byla nová zkušenost

Milane, máte za sebou dost zajímavou sezónu, která pro Vás skončila bohužel těsně před samotným ziskem zlatých medailí. Jak tuto sezónu hodnotíte?

Sezónu hodnotíme kladně, i když jsme měli cíl, kterým bylo vrátit titul na Kladno. Myslím si, že i druhé místo je krásné. Pro hodně kluků to byla nová zkušenost, se kterou se popasovali velmi dobře hlavně kluci z juniorky.

Jak byste shrnul celé play-off, od začátku až po samotný konec sezóny?

Nejprve přišlo čtvrtfinále, kde nás čekala Hostivař. Tým plný mladých talentovaných hráčů. Hrál se dost fyzicky náročný hokejbal, ale zvládli jsme to a dostali jsme se do semifinále, kde jsme narazili na tým Pardubic. Tyto zápasy byly už hodně o taktice a o tom, kdo udělá chyby. Tím týmem byly Pardubice. My jsme to zvládli a postoupili jsme do finále, kde na nás čekal tým Kert Park Praha. Věděli jsme o jejich kvalitách. Když jsme za stavu 1:1 odjížděli z Prahy, věřili jsme, že tuto sérii můžeme zvládnout. Bohužel, v sobotu jsme na domácím hřišti zaspali první třetinu. Z 0:6 pro hosty se horko těžko obrací. V nedělním zápase jsme věděli, že musíme zapomenout na sobotu a hrát nový zápas. Do utkání jsme vstoupili dobře. Začátkem druhé třetiny jsme dostali rychle za sebou pár gólů, ale i přes to jsme se semkli a makali jsme, abychom utkání obrátili ve svůj prospěch. Bohužel tomu tak nebylo a Kert Park slavil. My musíme sportovně pogratulovat. Bereme druhé místo, které si myslím, že je také úspěch, i když jsme byli moc zklamaní. Myslím si, že tohle nás může posílit, abychom se do příští sezóny ponaučili z chyb, které jsme udělali.

Ve finále jste narazili na tým HC Kert Park Praha, se kterým jste nedokázali v základní části vyhrát ani jedno ze dvou utkání. Ve finálové sérii jste dokázali vyhrát jen jednou. Jaký byl největší kámen úrazu, kvůli němuž jste si nedokázali dojít až pro ten vysněný titul?

My jsme nekoukali na základní část. Ta pro nás byla minulostí. Play-off je jiná soutěž, kde se může stát cokoliv. Jak jsem už říkal, v neděli jsme v Praze vyhráli a hrozně moc jsme věřili, že Pražanům dokážeme sérii ještě znepříjemnit. Bohužel jsme prohráli. Myslím si, že kámen úrazu byl ten, že jsme nehráli svoji hru, jak po nás chtějí trenéři. Soupeř byl všude rychleji, nevyhrávali jsme osobní souboje a nešlo nám bohužel nic kromě jednoho zápasu. Také nám chybělo takové to štěstíčko.

Foto: HBC Kladno. Milan Schnaubelt na titul s Kladnem nedosáhl! Kert Park slaví 5. titul v řadě!

Nebýt přítelkyně Martina Kohouta, která pracuje jako fyzioterapeut, asi už bych nehrál

Od začátku semifinále se k vašemu týmu přidal i Adam Kubík, extraligový hokejista z kladenských Rytířů. Dokázal se za sedm zápasů dostat na vrchol statistik produktivity a se svým průměrem dvou bodů na zápas byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem letošního play-off. Jak byste okomentoval spolupráci s tímto šikovným útočníkem?

Ady (Adam Kubík, pozn.red.) je někde jinde. On je rozdílový hráč. Má neskutečný přehled ve hře, je suprový kluk do kabiny a my doufáme, že když bude moci, přijde nám zase pomoci.

Máte už nějaké vyhlídky na následující sezónu? O jaké se případně jedná?

Teď žádné vyhlídky nemám, teď se musím dát zdravotně do pořádku, protože jsem od druhého čtvrtfinálového zápasu hrál s nataženým stehenním svalem. Kdyby nebylo přítelkyně Martina Kohouta, která pracuje jako fyzioterapeut, asi už bych nehrál. Pomáhala mi od bolesti a před každým zápasem mě dávala do kupy tak, abych mohl hrát. Tímto bych jí chtěl poděkovat. Teď si dám nějakou dobu pauzu, užiju si chvilky s rodinou, a potom uvidíme, co bude dál. Každopádně nekončím a hrát budu dál.