2. Liga

Přehráli nás hlavně svým systémem a fyzickou připraveností, hlásí po vyřazení v semifinále Marek Pospíšil

Pražští Rafani byli v základní části ve skupině Střed první a v play off měli nejvyšší cíle, v semifinále je ale vyřadil B-tým Hostivaře. Nejlepším nahrávačem v play off se stal Marek Pospíšil, kterého to těší, ale se svým výkonem příliš spokojený nebyl.

Vyřazení v semifinále považujeme za zklamání

Marku, v play off jste skončili v semifinále, kde vás porazila Hostivař B. Jak jste s tímto výsledkem spokojeni?

Spokojeni samozřejmě nejsme, všichni jsme od sebe čekali víc. Hlavně po povedené základní části jsme si věřili, že letos zvedneme pohár. Takže vyřazení v semifinále považujeme za zklamání.

Ve čtvrtfinále jste vyhráli 3:0 na zápasy, Ďábly jste porazili ve všech utkáních velkým rozdílem. Kde vidíte rozdílnosti mezi soupeři?

Ve skutečnosti jsme s nimi odehráli pouze dvě utkání, to třetí bylo kontumováno. Tuhle sérii asi nemá cenu nijak obzvlášť komentovat, ony výsledky dvou utkání mluví za vše. Asi největší rozdíl byl v chuti hrát a sehranosti našeho týmu.

V základní části jste byli první, Hostivař se umístila na sedmé pozici. Překvapila vás něčím v play off?

Postavení v tabulce po základní části prakticky nic neznamená. Play off je jiná soutěž a věděli jsme, že pokud narazíme na Hostivař, tak to bude úplně odlišný tým než v základní části. Hodně jim samozřejmě pomohlo vypadnutí A týmu v extralize, ale na to se nebudeme vymlouvat. Přehráli nás hlavně svým systémem a fyzickou připraveností.

Autor fotky: Veverka Rady. Rafani museli zkousnout vyřazení v semifinále 2. Ligy! Marka Pospíšila (vlevo) to mrzí stejně jako při tomto radování hostivařských hráčů.

Největším problémem byla naše produktivita

První utkání s Hostivaří jste nezvládli v samostatných stříleních, v dalším jste zvítězili o jeden gól. Věřil jste, že na to navážete a podaří se vám sérii otočit?

První dvě utkání u nás si troufnu říct, že jsme byli lepším týmem, ale do vítězného konce jsme dotáhli pouze jedno. Hlavně v tom druhém zápase šla naše hra dost nahoru a věřil jsem, že tuhle sérii zvládneme.

To se vám ale nepodařilo, Hostivař pak vyhrála oba domácí zápasy a postoupila do finále. Co podle Vás nakonec o vítězi rozhodlo?

Největším problémem byla naše produktivita. Šance jsme si vytvořit dokázali, ale nebyli jsme schopni je proměnit. Nějakou roli hrála i absence hráčů, kteří patří mezi tahouny např. Michal Průcha, který naskočil až do posledního utkání a Zdeněk Král, který nechtěl riskovat zranění před nadcházejícím mistrovstvím světa.

V play off jste posbíral třináct bodů za dvě branky a jedenáct asistencí. Jak jste byl se svým výkonem spokojený?

Většinu bodů jsem posbíral v 1. kole, kde soupeř nekladl nijak velký odpor. V sérii s Hostivaří to bodově už tak slavné nebylo a tahle série byla nejdůležitější. Nedokázal jsem týmu pomoct, když to nejvíc potřeboval, tudíž se svým výkonem nemůžu být spokojený.

Raději bych na konci sezóny zvedal pohár za vítěze ligy

Byl jste ve vyřazovacích bojích nejlepším nahrávačem. Jste za to rád nebo statistiky nesledujete?

Abych řekl pravdu, tak jsem to nijak nesledoval. Samozřejmě to potěší, ale raději bych na konci sezóny zvedal pohár za vítěze ligy.

Jaké jsou Vaše hokejbalové cíle v dalších sezónách?

Tuhle sezónu jsem se herně a fyzicky cítil asi nejhůře za celou dobu, co hokejbal hraju. Takže jasným osobním cílem je nabrat nějakou fyzičku a dostat se opět do formy, abych byl pro tým platným hráčem. Týmové cíle se nemění, ty máme vždy nejvyšší!

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0