Liga starších žáků

Starší žáci Hostivaře skončily na finálovém turnaji starších žáků na 6. pozici! Mečouni ji přetlačili v duelu o 5. místo!

Po kvalifikačních bojích se na finálový turnaj probojovalo šest týmů z celé republiky. Kromě Svítkova se o titul popraly také Svitavy, Hostivař, Pardubice, Most a Plzeň. Sobotní utkání se odehrávala ve dvou skupinách, kde poměřily síly v řádné porci utkání všechny týmy. V neděli se rozhodovalo.

Hostivař v sobotu neuspěla

V základní skupině A se Hostivař utkala s favoritem ze Svítkova a druhým z pardubických týmů. Právě duel se Stars celý finálový turnaj otevřel a Hostivař dlouho odolávala i díky výborně chytajícímu Exnerovi. Soupeř šel sice do vedení, už v sedmé minutě ale srovnal Michek. Od Pražanů to bylo přesto vše a výborně hrající soupeř postupně přebral otěže, což byl schopen zvláště v závěru potvrzovat i góly. Hostivař podlehla 1:7 a po dvouhodinové pauze na ni čekal druhý soupeř, HBC Pardubice.

Náročný ranní duel a únava byla znát, přesto hostivařští hodlali bojovat o vítězství a tím i postup do semifinále. Pardubice otevřeli skóre v desáté minutě díky přesilové hře, na jejich gól ale reagoval po souhře s Michkem Filip Hradil a po první části tak byl stav opět vyrovnaný. Druhá část ale patřila soupeři, který postupně odskočil na rozdíl tří gólů. V osmadvacáté minutě korigoval Havlík a před Pražany tak byla těžká výzva. Nestrojil už minutu po zahájení třetí části snížil na 3:4 a střídačka žila! Hostivař ale brzdila v obratu vyloučení a technické chyby, které soupeře vždy uklidnili. Špatné střídání Hostivaře nejdříve přetavil v gól Pardubický Hlaváček. Hostivař se opět nadechla po akci Hradila, Rampír ale opět reagoval. S góly se roztrhl pytel a byl to opět Filip Hradil, který po další individuální akci znovu snížil. Od Hostivaře to ale bylo vše! V další přesilovce pardubické uklidnil Vaněrka a skóre posléze ještě navýšili Remač a Hlaváček. Hostivařští podlehli Pardubicím 5:9, což je odsoudilo k nedělnímu utkání o páté místo!

Hostivař došla do samostatných nájezdů, kde uspěli Mečouni

V tom se střetli s Plzní, se kterou v zimním turnaji vysoko podlehli. Tentokrát ale začala Hostivař lépe a vytvořila si několik dobrých šancí, které ale likvidoval dobře chytající brankář Mečounů. Jako první inkasoval až na konci druhé třetiny hostivařský Kotík, po střele Meinera. Ve třiatřicáté minutě zvýšil na 2:0 Kotrouš, Hostivař ale zásluhou Nestrojila brzy snížila. Ve čtyřicáté minutě ale vrátil Plzni dvoubrankové vedení v přesilové hře Našinec a zdálo se, že je rozhodnuto. Přesilovka podpořena odvoláním gólmana ale přinesla brzké snížení a byl to opět Nestrojil, který se před brankou prosadil po milimetrovém pasu Michka. I závěrečné power-play pak slavilo úspěch a i v tomto gólu měl prsty Pavel Nestrojil, který již poněkolikáté čistě vyhrál vhazování na Bára a ten bombou vyrovnal! 3:3 a před oběma týmy krátká série tří nájezdů.

Hned v té první se prosadil Mečoun Našinec, který byl nakonec jediným střelcem! Hostivař podlehla po samostatných nájezdech 3:4 a v úspěšné sezóně se tak loučí šestým místem. Připomeňme, že letošní sezóny se v celé republice zúčastnilo třiatřicet týmů starších žáků.

Zdroj: HBC Hostivař. 

Autor fotky: Kristýna Butašová. Souboj Plzně a Hostivaře skončil lépe pro Západočechy.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
4 21:6 12
2.
HBC Kladno
4 41:10 9
3.
SK Kelti 2008
2 31:4 6
4.
SK Rebel Praha
4 43:17 6
5.
HC Kert Park Praha
2 6:5 4
6.
Elba DDM Ústí nad...
2 14:7 3
7.
HBC Tygři Mladá...
2 6:4 3
8.
HBC Most
3 6:45 2
9.
Wolves Chomutov
2 3:16 0
10.
Rytíři DDM...
1 0:23 0
11.
HBC Nové Strašecí
4 5:39 0