Mládež

Jsem strašně rád za výkony týmu, které jsme udělali společně, je spokojený Marek Daníček

Kladenští dorostenci skončili v základní části v divizi Západ na prvním místě a na finálový turnaj se dostali přímo. Tam zvládli všechna utkání a mohli se radovat z titulu. Na úspěchu týmu se podílel také Marek Daníček, který byl nejproduktivnějším hráčem play off, chválí ale celý tým.

Je to můj největší úspěch v kariéře

Marku, po vydařené základní části jste se na finálovém turnaji stali mistry extraligy dorostu. Co to pro vás znamená?

Tak mistr extraligy dorostu, asi můžu mluvit za všechny z týmu, když řeknu, že to je nejvíc, na co jsme mohli s týmem dosáhnout. Můžu říct, že je to můj největší úspěch v kariéře, který jsem kdy měl.

V základní části jste v divizi Západ skončili na prvním místě a na turnaj jste postoupili přímo. Věřili jste, že se vám tam bude také dařit?

My jsme od začátku sezóny věděli s kluky, pro co si jdeme a byli jsme přesvědčeni, že tohle je ta sezóna, kdy to dotáhneme do vítězného konce. Když se nám to dvakrát za sebou zrušilo, věděli jsme, že tohle je ta sezóna, která bude vítězná.

Abyste měli jistý postup do zápasů o medaile, museli jste vyhrát obě utkání ve skupině. To se vám podařilo. Jak těžké to bylo?

Do prvního utkání v sobotu jsme vstoupili velice dobře, byli jsme nervózní, ale to k tomu patří. Věděli jsme, že když vyhrajeme, máme jasný postup do semifinále, takže jsme do druhého zápasu šli s chladnou hlavou. Ze začátku jsme měli těžké nohy, protože jsme měli malou pauzu, hráli jsme hned po dalším zápase, ale zvládli jsme to. A pak jsme se mohli v klidu vykoupat. (smích)

V semifinále jste porazili pardubický Svítkov 7:1. Vy jste se na tomto výsledku podílel hattrickem a dvěma asistencemi. Která branka byla podle Vás nejdůležitější?

Myslím si, že rozhodující gól byl v oslabení 5 na 3, které jsme velice dobře ubránili, a ještě se nám podařilo dát gól během toho oslabení na 3:1. Tím jsme podle mého Svítkov zlomili a pak už je k ničemu nepustili. Musím pochválit Marka Štěpánka, který nás neskutečně v semifinále a finále podržel a také Josefa Nováka, který je rok 2008 a mohl si vyzkoušet finálový turnaj dorostu. Chytal ve skupině druhý zápas nějakých pět minut a měl nulu a mohl si vyzkoušet i semifinále nějaké tři minuty a také nula.

Foto: Hokejbal tým. Dorostenci Kladna si přebíraly zlaté medaile na finálovém turnaji!

Jako každý malý kluk jsem měl sen si zahrát v jakékoliv reprezentaci

Ve finále jste vyhráli nad Pardubicemi 4:1. Jak byste rozhodující utkání zhodnotil?

Do finále jsme vstoupili velice špatně, prohrávali jsme 0:1, naštěstí pak se ukázala kvalita naší první lajny a dá se říct, že finále rozhodla.

V play off jste byl druhým nejproduktivnějším hráčem. Jste rád, že jste svými výkony přispěl týmu k vítězství?

Jsem strašně rád za výkony týmu, které jsme udělali společně, každý na tom měl nějakou zásluhu. Hlavně ročník 07-08, který si mohli vyzkoušet tenhle turnaj a musím říct, že hráli výborně. Tím bych jim chtěl takhle ještě jednou poděkovat, že se nebáli hrát. Předvedli toho hodně.

Jste pozván na reprezentačním kemp U16, který se uskuteční týden před Evropským pohárem. Jak se na reprezentační akce těšíte?

Jako každý malý kluk jsem měl sen si zahrát v jakékoliv reprezentaci, tahle příležitost se uskutečnila, proto půjdu do toho turnaje na 1 000 % a předvedu ten nejlepší výkon.