Zprávy RSHb

Výklad k zákazu a omezení sportovní činnosti od 14.10.2020

Českomoravský svaz hokejbalu zpracoval na základě informací zveřejněných Národní sportovní agenturou aktualizovaný výklad k zákazu a omezení sportovní činnosti, který je platný od středy 14.10.2020.

Vláda ČR na svém jednání v pondělí 12.10.2020 rozhodla o zpřísnění protiepidemických opatření. Od středy 14.10.2020 00:00 hodin do úterý 3.11.2020 23:59 hodin platí následující.

NENÍ MOŽNÉ
– aby byly v provozu vnitřní sportoviště, kterými jsou tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty, ringy, tréninková zařízení a dále vnitřní prostory venkovních sportovišť, posiloven a fitness center
- aby se při hromadné akci sešlo více než 6 lidí, a to ve vnitřních i vnějších prostorech (za hromadnou akci je považován také trénink dětí)

JE MOŽNÉ
– aby byly v provozu vnější sportoviště
- aby byly konány tréninky ve vnějších prostorech, kterými jsou venkovní hřiště nebo jiná venkovní sportoviště, případně neoznačený venkovní prostor, a to v maximálním počtu 6 osob (např. 5 sportovců a 1 trenér)

Pořadatelé sportovních akcí, provozovatelé sportovních zařízení, trenéři, sportovci a další osoby, které se budou sportovní činnosti účastnit, by měli striktně dodržovat veškerá krizová opatření a hygienická doporučení a dbát na co možná největší ochranu proti nákaze koronavirem.

Po dobu platnosti krizových opatření jsou všechny hokejbalové soutěže ve všech kategoriích a na všech úrovních PŘERUŠENY. Po uplynutí účinnosti budou krizová opatření vyhodnocena a upřesněna. O dalším postupu bude Českomoravský svaz hokejbalu své členy informovat.