Reprezentace

Na blížící se Mistroství Evropy se chystá i výběr U23. Mezi hlavními aktéry je i novopečený mistr Extraligy Lukáš Suchánek

Lukáš Suchánek nastupoval v letošní sezóně pouze v extralize mužů, dokázal s nimi zvítězit, a tedy pověsit si zlatou medaili na krk. Ačkoliv nepatří mezi nejlépe bodované hráče, v přetlaku hráčů Kert Parku se neztratil a odehrál všechny zápasy.

Konkurence je ohromná hlavně v útoku

Lukáši, letos jste znovu mistři, týmu se stále daří. Nacházíme zde nejlepší hráče v zemi, je to těžké, prosadit se v tak velké konkurenci?

Pro některé to už byl 5. titul v řadě, pro mě 1. a musím říct, že tu cestu jsem si užil, ačkoliv jsem se do sestavy neprosadil tak, jak bych si přál. Konkurence je ohromná hlavně v útoku, kde máme okolo 9 reprezentantů. Věřím tomu, že se časem dokážu naplno prosadit i v takové konkurenci.

Letošní ročník u tebe patřil pouze Extralize hokejbalu. Z dřívějších dob si byl zvyklý posilovat i jiné týmy a kategorie, bylo tedy extraligové vytížení dostatečné?

Před začátkem jara byl náznak hledat někde střídavý start, z toho nakonec sešlo a ve výsledku mi pouze extraligové vytížení stačilo. (smích) S blížícím se koncem sezóny mi přibývaly povinnosti do školy, takže by ani nebyl čas hrát ještě někde jinde. Uvidíme, jak to bude příští rok.

V těch 31 zápasech, nepočítám-li národní tým, si získal pouze 6 kanadských bodů, z toho jedinou branku. V čem vězí to, že se ti v letošní sezóně bodově nedaří? Máš v týmu i jinou úlohu?

Jednoduše, je to velký skok oproti juniorce, dostával jsem méně času na hřišti a nastupoval převážně při hře 5 na 5 nebo při oslabení. Nikdy jsem body nijak zvlášť neřešil, dařilo se nám jako týmu a to je nejdůležitější. Každý měl svou specifickou roli a každý ji dokázal přijmout.

Autor fotky: Michal Pěch. Lukáš Suchánek je novopečeným vítězem Extraligy. Jak se prosadí na Mistrovství Evropy?

Máme velice silný tým a tak věřím, že dojdeme daleko

Určitě se neřadíš mezi reprezentační nováčky, takže s těmito akcemi již máš zkušenosti. Jak vidíš vaše úspěchy?

Máme velice silný tým a tak věřím, že dojdeme daleko. Jsem rád, že se udělala alespoň nějaká akce. (smích) Cíle máme samozřejmě ty nejvyšší.

V týmu máte některé nováčky, které národní dres oblečou vůbec poprvé, jak se vám je podaří zapasovat do týmu?

Za mě to nebude problém, parta je skvělá a na posledním kempu jsme se pomalu sehrávali. Snad to ukážeme i v Pardubicích.