2. Liga

Hostivařská rezerva poslední krok nedotáhla a musí se spokojit s druhým místem! Uplynulou sezónu zhodnotil kapitán týmu Petr Němeček

HBC Hostivař B si v závěru základní části pojistila 7. příčku, která zajišťovala postup do play off. Ačkoliv do něj vstupovala jako outsider, dokázala si poradit s prvními dvěma týmy. Ve finálové sérii na ní čekali Tygři z Mladé Boleslavi, kteří však dokázali zvítězit nejkratší možnou cestou.

Kvalita soupeře z Boleslavi byla veliká

Petře, dvakrát jste dokázali zaskočit favorita, ve finále to bohužel nevyšlo. Papírově se zdá série jednoznačná, bylo tomu skutečně tak a čemu přikládáte, že jste neuspěli?

Důvodů bychom našli více, tím největším byl, že nám na finále vypadlo ze sestavy z různých důvodů několik hráčů včetně kluků z Áčka, kteří nám během celého play-off pomáhali. Takže jsme na první dva zápasy jeli v oslabené sestavě a i přesto, jak výsledkově zápasy dopadly, si myslím, že jsme dokázali odehrát vyrovnané partie. Třetí zápas už jsme hráli v poměrně slušné sestavě, ale kvalita soupeře z Boleslavi byla veliká a zaslouženě vyhráli a ovládli celé finále.

Od posledního zápasu série uplynul již nějaký čas, takže jste jistě měl možnost přemýšlet nad uplynulou sezónou a konzultovat to se spoluhráči. Jak byste ji zhodnotil?

Sezónu s odstupem času hodnotím jako úspěšnou. Kdyby mi před sezónou někdo řekl, že budeme hrát finále, asi bych mu nevěřil. (smích) Sezóna pro nás nezačala úplně ideálně, ale v jejím průběhu jsme jako tým šli postupně nahoru a bylo to vidět i na výsledcích. Vše vygradovalo až v play off, kdy nám dost pomohli kluci z Áčka, kterým předčasně skončila sezóna a i díky nim jsme v play off dokázali hrát skvělé zápasy a porazit dva nejlepší týmy základní části. Finále jsme určitě chtěli vyhrát a prohra mrzela, ale kvalita soupeře byla veliká. Pro mě z osobního hlediska je to první medaile s B týmem a beru ji jako hodně cenou.

Letos jste skončili na 2. místě, jaké jsou plány na nadcházející sezónu? Máte ambice na titul a případný postup do 1. ligy?

Ambice na titul rozhodně máme, ale čeká nás v nadcházející sezóně spousta práce. (smích) V minulé sezóně jsme si dokázali, že máme na to o titul bojovat a případně ho i vyhrát. V příští sezóně to určitě bude cíl. A co se týče 1. Ligy, tak do budoucna bychom si jí určitě rádi zahráli, ale k tomu máme zatím daleko. (smích)

Foto: TJ KOVO Praha. Petr Němeček dostal šanci v jednom zápase Extraligy, který se mu proti KOVU povedl!

Plnit roli kapitána v Hostivaři je určitě za odměnu

V této sezóně jste okusil jedenkrát extraligu, pravidelně hrajete 2. ligu, takže vaše herní vytížení jistě není malé. Navíc ve druhé lize plníte roli kapitána, jste se svou rolí spokojen a jak sebe vnímáte jako kapitána? Je to odměna nebo naopak břemeno?

Letošní sezóna byla pro mě skvělá, jsem rád, že po covidu se všechno plnohodnotně dohrálo a mohli jsme absolvovat celou sezónu a odehrát slušnou porci zápasů. Plnit roli kapitána v Hostivaři je určitě za odměnu a je obrovská čest být jedním z kapitánů našeho klubu. Jsem rád, že mě kluci jako kapitána respektují a já na ně mohu být hrdý, když se nám jako týmu podaří nějaký úspěch. Pro mě už jenom to, že v tomhle klubu můžu působit je splněný sen.

Jak jsem již avizoval, letos se Vám poštěstilo odehrát jeden zápas v nejvyšší soutěži! Jak byste ten zápas zhodnotil a jaké jsou vaše plány do budoucna, chcete se posunout do A týmu?

Byl to pro mě zápas plný emocí a užil jsem si ho. V předvečer zápasu mi kapitán týmu a můj dobrý kamarád Daniel Dušák oznámil, že mě čeká premiéra za naše Áčko a ještě proti mému bývalému klubu, kde spousta kluků znám, takže to bylo takové symbolické. (smích) Jsem rád, že jsme dokázali zápas zvítězit a já mohl odehrát pár střídání s nejlepšími hráči v našem sportu. Myslím si, že asi každý z Hostivaře by se rád posunul do A týmu a já nejsem výjimkou, momentálně se ale chci soustředit především na naše Béčko. Rádi bychom příští sezónu opět bojovali o titul.

Poslední otázka bude mířit pouze na Vás. Kde vidíte své největší slabiny a na čem musíte zapracovat?

Moje slabiny vidím především v rychlosti a dynamice. Nejenom na to bych se chtěl během léta zaměřit, rád bych na sobě ve všech směrech zapracoval a co nejlépe se připravil na nadcházející sezónu.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0