Reprezentace

Zlato z Evropského poháru by bylo cenným kovem do mé sbírky, netají se Samuel Kucharčík

Nejlepší střelec Extraligy mužů Samuel Kucharčík vybojoval s juniorkou Hostivaře vysněný titul a mohl si užít oslavy. O juniorském finále, ale také o reprezentačních povinnostech se rozpovídal v rozhovoru.

Oslavy byly náročné a emotivní

Same, s juniorkou Hostivaře jste dosáhli na vytoužený titul, jaké byly oslavy?

Velké, emotivní a náročné. Asi není potřeba to dále rozebírat.

O titulu jste mohli rozhodnout už ve třetím finále, ale první třetina rozhodla o opaku. Myslíte si, že už jste měli v hlavách, jak držíte pohár a ztratili jste koncentraci? Nebo co se stalo?

Určitě jsme chtěli vyhrát už v sobotu, ale Plzeň se rozhodla, že si sezónu ještě o jeden zápas prodlouží a přistoupila k zápasu lépe než my. Podcenili jsme začátek a asi už jsme byli hlavami někde v centru v klubu. Než jsme se stihli vzpamatovat, už jsme tekli 5:0. Zbytek zápasu jsme se snažili snížit, ale nepovedlo se nám to ani jednou.

Foto: HBC Hostivař. Samuel Kucharčík ve finále Extraligy dorostu.

Neúčast na MS mě mrzí

Ve 4. utkání už ale bylo vše, jak má, co jste změnili oproti sobotě?

Trenéři zamíchali sestavou a dali nás „Vinetky“ (Vaniš, Hroch) zpět do jedné lajny. Celkově jsme do zápasu nastoupili daleko lépe, než soupeř. Chtěli jsme vyhrát před naším skvělým publikem a šli jsme si celý zápas pro vytoužený titul.

Vy jste zažil neskutečnou sezónu, kdy jste ovládl tabulku střelců v Extralize mužů, nemrzí Vás, že jste nebyl na MS v Kanadě?

Tak kdybych řekl ne, tak bych lhal. Bohužel jsem nedokázal oslovit trenéry svými výkony, abych dostal šanci v reprezentaci mužů, ale nebojte, budu makat dál, abych se tam jednou probojoval.

Na Evropském poháru za dvacítku

Čeká Vás Evropský pohár v Pardubicích, za kterou kategorii vlastně nastoupíte?

Účastním se kempů U20, takže počítám s tím, že i s tímto týmem na Evropu pojedu.

Jedno zlato už letos máte, je cílem další z Evropského poháru?

Sice jsem se připravoval na MS, ale i tak věřím, že soupeři budou kvalitní a nedají nám nic zadarmo. Jinak zlato z Evropského poháru by určitě bylo cenným kovem do mé sbírky.

Foto: Reprezentace U20. Reprezentace U20 se před Euro Cupem sešla na jednom soustředění'