Regionální ligy

Pražská Liga zná svého vítěze! Z posledního postupového místa do play off ho ovládla HC Hanspaulka!

V Pražské lize si to rozdalo 8 celků v play off o celkový titul v celé soutěži! Do finále se probojoval rezervní tým Rafanů, který nastoupil proti celku HC Hanspaulka. Hanspaulka postoupila do play off z 8. pozice, přičemž vyřadila všechny favority na titul! Skupinu B ovládli Mighty Bucks!

Skupina A

Ve skupině A se začínalo play off mezi Rafany B a Benders z Ďáblic. Tuto čtvrtfinálovou sérii doplnila dvojice Aviru A a HC Hanspaulka. Rafani byli na pokraji vyřazení, přičemž ho odvrátili proti Benders v prodloužení a poté zdárně zvítězili, ale bylo to o kousek. Benders Rafanům vzdorovali. Hanspaulka favorita z Aviru hodně překvapila. Outsider zvítězil ve dvou zápasech 8:4 a 4:6.

V semifinále tak Hanspaulka šla na tým SPC, který vyhrál celou základní část, což SPC ukázalo v prvním duelu, kdy zvítězilo. Favorit však nečekal odpor od Hanspaulky, která sérii vyrovnala. Dokonce Hanspaulka svého soka přetlačila i v dalších dvou zápasech a tak slavila nečekaný postup do finále. Druhá semifinálová série se odehrála mezi Rafany a Goblins, přičemž byla také nesmírně vyrovnaná. Rozhodoval až 5. zápas. Po prvních dvou utkáních této série byl stav 1:1. Další dva zápasy byly velmi atraktivní, protože si mečbol vybojovali Rafani, kteří Gobliny přetlačili 9:8. Goblins dokázali sérii vyrovnat, když dalšího dne Rafany porazili 8:10. Rozhodující zápas však Rafani s lehkostí zvládli.

O titul si to tak rozdaly týmy, které neměly pro play off zrovna výhodnou pozici. Rafanům nejspíše došli síly, protože Hanspaulka ukázala svou formu a zvítězila ve třech zápasech, přičemž dva z nich skončily o jednu branku. HC Hanspaulka tak může slavit.

Foto: Rafani Praha. Rezervní tým Rafanů získal stříbrné medaile v Pražské lize ve skupině A.

Skupina B

Ve skupině B se odehrálo čtvrtfinále mezi Fénixy a Medvědy. V této vyrovnané sérii postoupili do semifinále Fénixové, které doplnili Ďáblové, kteří vyřadili Horní Počaply.

SHM HbC Fénix Praha narazil na tým Mighty Bucks, kteří byli největším favoritem skupiny. Fénix zázračně vyhrál první utkání v prodloužení, ale další tři duely patřily Mighty Bucks. Druhé semifinále bylo mezi Ďábly a Avirem Praha B. Tato série šla do 5 zápasů, přičemž Ďáblové museli vždy dotahovat. Pražští Ďáblové odvrátili mečbol Aviru až v prodloužení 4. duelu, přičemž v pátém zápase si došli pro postup.

Finále Mighty Bucks a Ďáblů bylo jasnou záležitostí, kterou si Mighty Bucks užily. Ti finále ovládly 3:0 na zápasy a ve všech duelech si náramně zastřílely, přičemž v prvním zápase finále vstřelily 10 branek.

Foto: HC Hanspaulka. HC Hanspaulka získala 1. místo v Pražské lize ve skupině A.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
2.
Rafani Rebel Praha B
2 14:8 6
3.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
4.
SHM HBC Medvědi
2 7:3 5
5.
SHM HbC Fénix Praha
2 7:5 3
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
Rafani Rebel Praha C
3 3:7 1
8.
Mighty Bucks Praha
1 6:10 0
9.
HBC Horní Počaply
1 3:7 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0