2. Liga

HBC Hostivař B jízdu play off nezakončila titulem! Jak to mrzí střelce Jozefa Paška?

Tým Hostivaře B zažil ve 2. lize parádní jízdu skrze play off. Tento outsider ve čtvrtfinále svedl tuhý boj proti Defektu Třebíz. V semifinále proti Hostivaři nastoupil ještě větší oříšek, a to Rafani Praha. Ti na Hostivař také nenašli recept. Došly Hostivaři ve finále síly? Co na to Jozef Paško?

S Defektem to byla podle mě nejlepší série play off

Jozefe, vy jste do play off postoupili ze 7. pozice, přičemž jste věděli, že narazíte na velkého favorita. S čím jste do play off šli?

Do play off jsme šli s tím, že jsme chtěli ukázat, že umíme hrát hokejbal a ukázat bojovnost na hřišti, i když v základní části nám to moc nešlo podle představ, chtěli jsme se dostat v play off navíc co nejdál.

Čtvrtfinále jste odehráli proti silnému Defektu, se kterým jste odehráli 5 zápasů. Pro vás skončila série vítězně. Jak na tuto bitvu vzpomínáte?

S Defektem to byla podle mě nejlepší série play off. Každý zápas byl dost náročný, měli kvalitní tým, který uměl proměňovat šance, ale štěstí bylo na naší straně, i díky klukům z extraligy, kteří nám pomohli k tomu zvítězit.

Po postupu jste věděli, že nastoupíte proti Rafanům. Měli jste z toho týmu respekt?

Ano, tak s Rafany jsme neměli moc dobrou zkušenost ze základní části. Hrají už spolu dlouho a jsou dobře sehraní, takže jsme věděli, že to nebude lehké.

Jozef Paško patřil k tahounům rezervy Hostivaře! Za druhé místo je rád! Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Díky klukům z našeho týmu za to, že do toho dali vše

Kde se semifinálová série proti Rafanům zlomila? Váš tým totiž našel skvělou formu a favorita porazil. Jaké to pro Vás bylo?

Myslím, že se to zlomilo, když jsme ve druhém utkání otočili skóre a vyhráli na nájezdy. Byl to pro mě neskutečny pocit vyřadit tým, který vyhrál základní část. Díky klukům z našeho týmu za to, že do toho dali vše a že jsme šli do toho s velkou chutí vyhrát.

Ve finále jste podlehli ve 3 zápasech Mladé Boleslavi? Co se stalo? Došli vašem celku síly? Čím to bylo, že jste nedokázali sérii zdramatizovat?

Proti Boleslavi to bylo těžké, vypadlo nám dost hráčů, takže jsme nebyli v plné sestavě. Bylo náročné tu sérii zdramatizovat, měli jsme tam šanci vyhrát aspoň jeden zápas, ale bohužel Mladá Boleslav byla dobře připravená a zaslouženě vyhrála.

Vy jste se mnohokrát zapsal mezi střelce a pomohl Hostivaři k velkému úspěchu. Jak si druhého místa vážíte? Neláká Vás Extraliga?

Jsem rád, že se mi podařilo vstřelit góly a pomoct týmu se dostat co nejdál. Já jsem spokojen i za druhé místo, je to moje první medaile z České republiky po pětileté pauze, kdy jsem hrával na Slovensku Extraligu . Rád bych si zahrál v nejvyšší soutěži, ale je potřeba na sobě ještě zapracovat, zlepšit hru a kondici. Pak bych si rád zkusil českou Extraligu.

Vicemistři 2. Ligy ve středních Čechách - HBC Hostivař B. Autor fotky: Veverka Rady.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0