2. Liga

Kelti svedli s mistrem z Mladé Boleslavi nejvyrovnanější sérii! Jak mrzí vyřazení Jakuba Bureše?

SK Kelti 2008 nezažili příliš šťastný závěr sezóny. Konec základní části se jim nevyvedl, a proto museli do čtvrtfinále proti pražskému KOVU, které vyřadili 3:0 na zápasy. V semifinále svedli vyrovnanou bitvu proti Tygrům! Kdyby Kelti vyřadili Tygry, získali by titul oni? Co si myslí Jakub Bureš?

Bohužel koncovka někdy vázla

Jakube, s čím jste s Kelty vstupovali do play off? Věřili jste, že byste mohli hrát o titul?

Určitě cíle v týmu byli jen nejvyšší. Takže jsme minimálně věřili, že o ten titul se popereme.

První kolo play off jste zvládli naprosto parádně, když jste ve vyrovnané sérii porazili pražské KOVO. Byla to dobrá série?

Myslím, že série s Kovem byla dobrá a určitě nás slušně prověřila. Výsledkově bych ale řekl, že to mohlo v některých zápasech skončit i vyšším rozdílem. Protože jsme si v každém zápase dokázali připravit spoustu šancí. Bohužel koncovka někdy vázla, ale s tím jsme se potýkali celou sezonu.

V semifinále na vás čekal ale těžší soupeř, který také mířil vysoko. Jak vzpomínáte na tuhou bitvu s Mladou Boleslaví?

Tak s Boleslaví jsou zápasy vždycky těžké a nebylo tomu jinak i v této sérii. Oba týmy pomýšlely na titul a taky tomu odpovídala série, kde zápasy byly velmi vyrovnané a rozhodovaly detaily. Po skončené sérii jsme si s klukama říkali, že tempo zápasů mělo fakt úroveň 1. Ligy.

SK Kelti 2008 ve 2. Lize ve středních Čechách obsadili 4. místo! Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

s Boleslaví scházel vážně jen kousek

První zápas semifinále byl kontumován ve prospěch Tygrů. Co za tím stálo? Nesebral vám tento zápas naději na postup?

Na první zápas jsme bohužel nebyli schopný sestavit dostatečný počet hráčů. Někteří kluci museli do práče, někteří zase odjeli na dovolenou a do Boleslavi by nás tak neodjeli ani dvě pětky. Díky tomu, že jsme dokázali vyhrát druhý zápas, tak ani ne.

Vy jste se ale oklepali a dotáhli sérii do 5. zápasu. Co v něm rozhodlo o vašem konci?

Asi druhý inkasovaný gól. Nám se povedlo ke konci druhé třetiny srovnat stav na 1:1, ale bohužel pak jsme hned další střídání dostali gól, kde nám po buly utekl útočník a dal gól na 2:1. Tohle byl asi zlomový bod celého zápasu.

Jak hodnotíte celkové 4. místo? Nemrzí vás prohraná série s Tygry? Kdybyste postoupili Vy, myslíte, že byste Hostivař také porazili?

Teďka s odstupem času asi kladně. Základní část se nám moc nepovedla podle představ, kde jsme skoro každý zápas hráli s jinou sestavou a zápasy jsme dost lepili. V play off už to bylo jiné, tam jsme předváděli dobré výkony, ale bohužel s Boleslaví scházel vážně jen kousek, abychom si zahráli o titul a určité to mrzí.

Když jsem se zpětně koukal na sestavu Hostivaře B, která celou finálou sérii neodehrála v nejsilnější sestavě, tak možná ano. Ale jak se říká, na kdyby se nehraje, takže se můžu vážně jen domnívat, jak by to dopadlo.

Jakub Bureš s Kelty pomýšlel na finále, v cestě jim však stáli Tygři. Zdroj foty: SK Kelti 2008.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0