Přebor mladších žáků

Přebor mladších žáků má za sebou úvodní kola

Do nové sezóny vstoupil také Přebor mladších žáků a již na úvod jsme byli svědky několika zajímavých měření sil. Favorizované celky ve většině případů své role zvládaly, ale současně se ukázalo, že zejména v druhé polovině soutěže budou tradičně predikce výsledků patrně složitější disciplínou.

Hostivař A by měla hrát o přední příčky tabulky a začala výborně. Tým, který kvůli výstavbě hřiště odehrál doposud všechna utkání na hřištích soupeřů, vysoko přejel mladší Kelty 09 (14:5), dokázal porazit Rakovník (7:3) a smlsnul si také na Tygrech (8:2). Naopak nestačil na Rebely (1:6), kteří potvrdili, že mají silné družstvo a patří mezi favority, což následně dokázali výhrami nad Rakovníkem (6:3) a Ústím nad Labem (9:2). Naopak neuspěli s Chomutovem (4:5), který se tak se svojí důraznou hrou zařadil mezi spolufavority žákovského pelotonu.

Vlci porazili mladší Kelty 09 (3:0) a nakonec o jeden gól zvítězili nad Mladou Boleslaví (4:3). Tygři po poměrně vysokých porážkách předvedli, že budou schopni potrápit i favority soutěže. Ústí nad Labem trochu překvapivě vysoko prohrálo s Kert Parkem (1:10) a Rebely (2:9), naopak uspělo na hřišti Kladna (5:4), které dokázalo porazit Tygry (7:2), ale podlehlo stejný výsledkem Rakovníku (2:7).

Rakovník prokázal, že bude nebezpečným soupeřem pro všechny účastníky soutěže. Stejně jako starší Kelti 08, kteří zatím odehráli pouze jediný zápas, v němž těsně podlehli dalšímu favoritu soutěže Kert Parku (1:2). Ten vévodí tabulce nejen v bodech, ale i ve skóre díky vysokým výhrám nad Ústím nad Labem (10:1), Hostivaří B (8:0)a Kelty 09 (7:3). Poslední dvě jmenovaná družstva se s mladšími hráči snaží v soutěži rozkoukat a jejich vzájemné měření sil dopadlo na výbornou pro Kelty 09 (9:1). Zdá se, že tento tým se adaptoval velmi rychle, což potvrdil odvážným výkonem také v zápase s Chomutovem (0:3).

Je jasné, že v této sezóně bude mnoho napínavých zápasů, které budou rozhodovat o pořadí v tabulce. Pevně věříme, že situace ohledně pandemie koronaviru se brzy alespoň částečně uklidní a nadějné hokejbalisty uvidíme opět na hřištích.