Mládež

Bude to náročná sezóna, ale chceme opět bojovat o nejvyšší příčky, hlásí junior Petr Lehner!

Přípravu brzy zahájí i juniorský tým Hostivaře, který po mistrovské sezóně čekal odliv silného ročníku 2002. Z mladší kategorie naopak přichází hráči ročníku 2005 a mezi nimi i útočník Petr Lehner, který se netají ambicí probojovat se do reprezentačního týmu do 18 let.

Nepodávali jsme konstantní výkony

Petře, ty už si ještě jako dorostenec měl možnost v červnu, spolu s juniorským týmem, oslavit mistrovský titul! Jaká to pro tebe byla zkušenost a jaké byly oslavy?

Zkušenost to byla obrovská. Hrát s touto kategorií mě vždy bavilo a určitě i posouvalo. A oslavy? To byl také nezapomenutelný zážitek a doufám, že si to ještě někdy zopakujeme, se zlatými medailemi na krku.

Jaké je to hrát po boku hráčů typu Čejkyse (Jan Čejka) nebo Kuchardy (Samuel Kucharčík), kteří už dnes patří k tomu nejlepšímu i v mužské Extralize? Je něco, co by si od obou hráčů v budoucnu rád převzal?

S těmito hráči je vždy super hrát. Oba jsou to super kluci a na hřišti jsou zkrátka jinde. Od kluků bych určitě převzal jejich chladnokrevnost a jejich perfektní zakončení.

V dorostenecké kategorii se ti osobně dařilo, tým ale i přes dobře rozehranou sezónu mezi nejlepší týmy nepostoupil. Co bylo podle tebe hlavní příčinou?

Hlavní příčinou bylo asi to, že jsme celou sezónu nepodávali konstantní výkony a na turnaji se to akorát ukázalo.

Nyní každopádně definitivně přecházíš do juniorské kategorie, která projde výraznou obměnou a tým značně omladí. Co od sezóny očekáváš?

Od sezony očekávám, že to bude velmi těžké, ale přesto si myslím, že bychom mohli zabojovat o ty nejvyšší příčky. A pak třeba i zabojovat o další titul.

O nominaci určitě zabojovat chci

Jak se na ni během léta připravuješ?

Zatím se připravuji jinými sporty než je hokejbal, snažím se i chodit běhat, jezdit na kole a plavat. Uzdravil jsem všechny svoje předešlá zranění a myslím, že jsem připraven na novou sezónu.

Závěr následující sezóny by navíc mělo obohatit mládežnické mistrovství světa, kde dochází k zásadní změně, kdy ročník 2005 bude v kategorii U18 ten starší! Hodláš o nominaci zabojovat?

O nominaci určitě zabojovat chci. Starší ročník ve výběrech jsem byl jen jednou v U14 a rád bych si to zopakoval.

Zdroj článku: HBC Hostivař.