Vyšší ligy

Drahomír Kadlec už nebude na lavičce kladenských Rysů!

Šestnáct roků se stavěl na lavičku extraligových hokejbalistů Kladna, měl ji na povel jako první muž a v drtivé většině případů ji přivedl k vítězství. V úvodu července přišel ale nečekaný konec tohoto spojení. Drahomír Kadlec se nedohodl s vedením klubu na pokračování spolupráce.

Těžko najdete v republice větší trenérskou hokejbalovou legendu

Když před šestnácti roky ucítil tehdejší předseda ECKG Kladno Lukáš Kubica šanci získat do hokejbalu personu s nálepkou hokejový mistr světa, neváhal. Možná ani on netušil, že to byl důležitý korálek k tomu, aby se z Kladna stalo v jednu chvíli i zřejmě nejlepší mužstvo světa.

To když slavilo triumfy ve Světovém i Evropském poháru či pět titulů mistra republiky.

Kadlec se stal i trenérem reprezentace, a také tam si připsal titul nejcennější a další medaile. Těžko najdete v republice větší trenérskou hokejbalovou legendu.

Proč trenér v Kladně skončil, to pitvat nechce, rozloučil se prý v dobrém. „Na něčem jsme se neshodli, ale jdeme dál, klub i já jsme zvolili svou cestu. Těší mě ale, kolik se mi ozývá lidí. Hokejbal byl velkou částí mého života,říká Kadlec s odstupem několika dnů. Kabina A týmu mu scházet bude, ovšem bude jí zároveň jako správce hokejbalového areálu nablízku dál. A na malý sport nezanevře.

„To určitě ne, budu se dál chodit koukat. Navíc jsem měl s klukama fantastický vztah a vždycky jsem je obrovsky respektoval za to, že ve svém volném čase po práci jdou dřít zadarmo jako amatéři. V tomhle je hokejbal krásný,“ děkuje kouč.

Kladenském klubu přeje, aby v budoucnu nesešel z cesty, kterou i kouč pomáhal vytyčit. Tedy že bude sázet hlavně na svoje odchovance. „Tohle bych si opravdu přál. Mladým musíte dát šanci a my to dělali. Třeba teď na jaře jsme několika hráčům dali dobrý čas na hřišti, zahráli si i v play off. Další připravil Jarda Procházka v juniorce, talenty rostou v dorostu, ale také níž u Kuby Kotka. Klub má kam sáhnout a snad nebude přivádět žoldáky,“ přeje si hokejový i hokejbalový mistr světa.

Co bude dělat dál? Zřejmě se vrátí k ledu. Už v minulé sezoně pomáhal příteli Vladimíru Kamešovi s vedením hokejistů Králova Dvora, teď možná přidá i mládež. „Uvidíme, něco je v jednání, ale nic ještě není hotovo. Zatím si odpočinu, užiju si léto s rodinou a budu relaxovat,“ směje se Drahomír Kadlec.

Předseda HBC Kladno Tomáš Rejthar o konci Drahomíra Kadlece v klubu: „Ztráta trenéra takových kvalit pochopitelně bolí. Drahoš s týmem dosáhl všeho, co je v hokejbalu možné dosáhnout. V předsezonních jednáních jsme se ale rozcházeli v některých názorech, což mohla být překážka v další spolupráci. Pokoušeli jsme se nalézt kompromis, ale nakonec se Drahoš rozhodl odejít. Mrzí nás to, ale respektujeme to. Patří mu díky za všechny úspěchy, kterých s týmem za více než patnáct let dosáhl. I díky jeho práci každý v hokejbalovém prostředí vnímá Kladno jako značku kvality. Do dalšího sportovního i osobního života mu přejeme jen to nejlepší.“

Zdroj článku: HBC Kladno.