Turnaje

O pohár města Nového Strašecí

Po roce je tu opět tradiční turnaj O pohár města Nového Strašecí. Pořadatelům se povedlo turnaj obsadit nejsilněji za poslední roky, a tak věříme, že bude k vidění kvalitní hokejbal. Zastoupení bude mít na turnaji po několika letech také extraliga!

Skupina "A"

HBC Ještěři Ústí nad Labem

Účastník 1. ligy a loňský vítěz turnaje přijede do Strašecí jistě s chutí obhájit loňský triumf. Minulý rok se Severočechům podařilo poskládat velmi silný tým v čele s kapitánem reprezentace Honzou Pospíšilem. Také v uplynulé sezóně se Ještěrům poměrně dařilo, když si čtvrtým místem po základní části zajistili postup do vyřazovacích bojů. Podaří se jim ve Strašecí ovládnout turnaj podruhé v řadě?

HBC Dandy Malé Březno

Celek z Malého Března můžeme již pomalu začít nazývat jako tradiční účastník našeho turnaje. Při dvou předchozích účastech se další severočeský tým dokázal pokaždé probojovat do finále. V posledním zápase to ale Malému Březno nevyšlo, když v roce 2020 podlehl domácímu týmu a minulý rok pak Ještěrům. Povede se napotřetí sympatickému klubu turnaj vyhrát?

SK Pedagog České Budějovice

Nováček turnaje a další účastník 1. ligy završuje silnou a zajímavou skupinu A. Jihočechům se v uplynulém ročníku dařilo, po základní části obsadili třetí místo a v play off skončili až v semifinále, když dokázali potrápit pozdějšího vítěze Vlčí Smečku. Pedagog přijede do Strašecí zcela určitě v zajímavé sestavě a bude se chtít předvést v co nejlepším světle. Na jaké umístění to však bude stačit?

Skupina "B"

HBC Nové Strašecí

Domácí začali zkraje července přípravu před další sezónou ve druhé nejvyšší soutěži a na turnaji budou chtít dát příležitost všem hráčům širšího kádru a samozřejmě také hráčům z juniorky. Trenéři Honza Falař a Vašek Pavlík budou ale požadovat po svých svěřencích co nejvyšší nasazení a byť to budou mít domácí ve společnosti Blatné a Hradce Králové těžké, budou chtít vylepšit loňské 4. místo.

TJ Blatná Datels

Druhý nováček turnaje, velmi zajímavý celek a nově účastník 1. ligy, to je Blatná Datels. Tento klub prožil velmi úspěšnou sezónu. Dokázal totiž vyhrát západní skupinu 2. ligy, čímž postoupil o patro výše a také se skvěle prezentoval v Českém poháru, ve kterém dokráčel až do čtvrtfinále. Do Strašecí tak Blatná přijede s vysokými ambicemi a chutí se dobře naladit na premiérovou sezónu ve druhé nejvyšší soutěži.

HBC Hradec Králové 1988

Po několila letech přijede na Kocourek extraligový celek a zaslouží se o to Hradec Králové, který se na turnaj vrací po 10 letech. Při své poslední účasti Východočeši prohráli ve finále s výběrem reprezentace ČR. Dlouholetý účastník nejvyšší soutěže skončil v posledním ročníku extraligy na 10. místě a aktuálně se snaží obměnit svůj kádr. Bude tak zajímavé sledovat, v jaké sestavě a kvalitě v sobotu 13.8. přijede.

Zdroj fotky: HBC Nové Strašecí.

Zdroj článku: HBC Nové Strašecí.