Regionální ligy

Kladenskou ligu ovládlo HBC Nové Strašecí B! To do play off postoupilo ze 6. pozice! Jak soutěž probíhala?

Vedle Pražské ligy také zároveň běžela Kladenská liga. Ta na jaře poznala osmičku postupujících do play off. Těchto 8 celků bojovalo o zlaté medaile, které nakonec získalo HBC Nové Strašecí B! Jak celé play off probíhalo? A jaké zápletky se ve vyřazovací části udály?

Kelti a Beer Stars Hnidousy – Motyčín byli největším favoritem na zisk poháru

Před vyřazovací částí soutěže se uskupila osmička postupujících. Z prvního místa šly do play off Beer Stars Hnidousy – Motyčín, přičemž v závěsu dvou bodů byla rezerva Keltů. Třetí místo ovládl Notor Kladno, po němž se umístili Ďáblové z Kladna. Falcon Kročehlavy braly páté místo a HBC Nové Strašecí B mělo 6. startovací pozici. Na předposledním postupujícím místě skončily Lvi ze Cvrčovic a osmičku uzavřely Vrány z Černíkovic.

Beer Stars nečekaně padly se Strašecím, Kelti šli jasně za zlatem

Ve čtvrtfinále se rezerva Nového Strašecí rozjela, přičemž překvapivě vyřadila Notory z Kladna. Kladenští hokejbalisté museli zkousnout dvě porážky v poměru 1:9 a 6:5 v prodloužení. Beer Stars si lehce poradili s Vránami a Kelti ve třech duelech udolali Lvi, kteří nedali berounským hráčům nic zadarmo. V podobné situaci byl favorit Devils Kladno, který musel odvracet sérii proti Falconu. Ďáblové nakonec vše zvládli a v prodloužení 3. duelu sérii otočili.

V semifinále však takovou sílu Kladno nemělo. Kelti si s ním poradili 6:1 a 0:4. Velkým překvapením byla série mezi Beer Stars a Novým Strašecím. Favorit v sérii prohrával po nepovedeném utkání, které zajistilo Novému Strašecí vedení 1:0. Hnidousy – Motyčín ale ukázal svou sílu, když sérii vyrovnal výsledkem 2:10. Favorité si však svou dominanci neudrželi a rezerva Strašecího se mohla radovat minimálně ze stříbra.

Finále, jak se sluší a patří

Finálová série se odehrála mezi druhými týmy Keltů a Nového Strašecí. Tyto celky mají zkušenosti se 2. Ligou, ale i dokonce s 1. Ligou, což se projevilo i na hřišti. Úvodní duel na půdě Keltů došel až do samostatných nájezdů, které lépe vyšli domácím hokejbalistům. Nové Strašecí v těsném poměru sérii vyrovnalo na 1:1, když své hřiště uhájilo v poměru 3:2. Rozhodující duel vyšel lépe Novému Strašecí, které tak z role outsidera došlo až pro zlaté medaile.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
2.
Rafani Rebel Praha B
2 14:8 6
3.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
4.
SHM HBC Medvědi
2 7:3 5
5.
SHM HbC Fénix Praha
2 7:5 3
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
Rafani Rebel Praha C
3 3:7 1
8.
Mighty Bucks Praha
1 6:10 0
9.
HBC Horní Počaply
1 3:7 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0