Turnaje

Blatná je na 1. Ligu připravena! Ovládla 14. ročník turnaje o Pohár města Nového Strašecí!

Během srpna se uskutečnil turnaj o Pohár města Nového Strašecí, kterého se zúčastnilo celkem 6 celků. Tradiční turnaj se povedl zejména nováčkům z 1. Ligy. Datlové z Blatné celý turnaj opanovali a Pedagog skončil třetí. Hůře na tom byli extraligoví Piráti a Nové Strašecí.

Skupina A

Tato skupina odstartovala duelem mezi Ještěry a Malým Březnem. Jednalo se hned na úvod o reprízu loňského finále tohoto turnaje. Vyrovnaný souboj o něco lépe zvládli Ještěři, kteří svého soka udolali 3:2 po nájezdech. Malému Březnu letošní turnaje nepřál. Jeho duel proti Pedagogu si prvoligoví hráči pohlídali a těsným poměrem 2:3 Březno přetlačili. Malé Březno tak hrálo o 5. místo. O první místo ve skupině bojoval Pedagog proti Ještěrům. České Budějovice porazili Ústí nad Labem 2:1 a šli do pavouka z lepšího postavení.

Skupina B

Úvodní zápas druhé skupiny zajistili domácí hokejbalisté proti nováčkovi z Blatné. Datlové přijeli do Nového Strašecí a v 1. Lize chtějí určitě konkurovat všem ostatním, avšak Novému Strašecí se podařilo jít do vedení 3:1, které trvalo až téměř do konce duelu. Datlové manko smazali a v nájezdech domácí hráče přetlačili. Ve druhém utkání lidé mohli vidět domácí proti Pirátům z Extraligy. Nové Strašecí Hradec Králové zaskočil, ale Piráti ukázali svou sílu a zápas otočili v poměru 1:3. Domácí měli tedy jasný souboj o 5. místo s Březnem. Hradec Králové poté sehrál duel proti Blatné, kterou porazil po nájezdech.

Průběh turnaje o Pohár města Nové Strašecí. Zdroj fotky: HBC Nové Strašecí.

Vyřazovací pavouk

Utvořené dvojice byly tedy jasné. Blatná šla z druhého místa na českobudějovický Pedagog a Piráti na ústecké Ještěry. Velmi vyrovnané utkání proti sobě svedli prvoligové týmy, ale Datlové přeci jenom Pedagog překonali jedinou brankou. Těsné vedení 1:0 jim zajistilo finále. Ještěři do svého semifinále vlétli. Hradci nenechali nic zadarmo a extraligista se musel odporoučet do souboje o 3. místo, když Ústí podlehnul 4:1.

Domácím fanouškům se v turnaji představili borci s Jageloncem na prsou naposledy v souboji o 5. a 6. místo. Zápas s Malým Březnem jim zprvu nevycházel a po prvním poločase zaslouženě prohrávali 0:2. Po změně stran se žlutomodří dokázali vzchopit, srovnat skóre a v samostaných nájezdech uzmout konečně vítězství na svou stranu. Zvítězili 3:2 po penaltách.

Hradec Králové chtěl napravit vysokou porážku v semifinále, ale v cestě za tím je nečekal lehký soupeř. Pedagog se urputně rval a poslal souboj o bronz do nájezdů, ve kterém uspěl v poměru 2:1. Finále se neslo ve velkém stylu Datlů, kteří jasně přehráli svého budoucího soupeře z 1. Ligy. Blatná ovládla celý turnaj a ve finále porazila Ještěry 4:1.